Оксана Бучко

Тернополянам пропонують провести диво-ніч

t_1_m0uucfed_9w (Copy)

Нестандартно провести час уночі мають нагоду тернополяни 17 травня. Охочих запрошують в обласний краєзнавчий музей, де проведуть щорічну акцію напередодні Міжнародного дня музеїв.

- Цього року музейну ніч проводимо вчетверте, – зазначає завідувач відділом науково-просвітницької роботи Наталія Українець. – Ми хочемо залучити відвідувачів до якомога більшої кількості майстер-класів, екскурсій та конкурсів. Тож для гостей художник Олег Курдибаха покаже виставку гобеленів. Відвідувачі зможуть робити вибійки орнаменту на білих футболках. А дівчата-науковці побудуть у ролі добрих мавок, які вчать плести вінки.

Розпочнуть акцію о 19 годині і продовжать до останнього гостя. Вхід у музей – 10 грн. У ціну входять усі розваги, окрім пригодницького квесту. За участь у ньому доведеться доплатити 25 грн.

- Із 20 години розпочнемо  пригодницький квест під назвою « У пошуках скарбів», – додає завідувач сектору відділу фондів ТОКМ Галина Завіша. – Конкурс вимагає знань природи, історії, а ще спритності та винахідливості дослідників. Охочі долучитися повинні зареєструватись за номером телефону  097 85 87 407 (Оля).

До слова, нічну акцію в музеї вперше провели в Берліні у 1997 році. В Україні подібні дійства започаткували  в 2008 році у Києві.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео