Оксана Бучко

Тернополянки працюватимуть в Нацгвардії на рівні із чоловіками

zhinki_dostup_natsgvardiya

Тернополянки зможуть зайняти в Нацгвардії чоловічі посади. Такі можливості відкривають зміни до закону відповідно до наказу Міністерства юстиції України № 189 від 13.03.2018, ініційовані ГО «Всеукраїнська правозахисна організація «Юридична Сотня».

Сьогодні для жінок відкрились наступні нові спеціальності: бойовий медик взводу й старший бойовий медик роти й батареї, заступник командира відділення (для підрозділів морської піхоти та корабельного складу), зовнішній пілот (оператор) безпілотних літальних апаратів, льотчик-оператор та льотчик-штурман вертольоту, кінолог і старший кінолог тощо.

Також готується до другого читання проект Закону 6109, що проходження військової служби жінок на рівних умовах із чоловіками (за винятком випадків, передбачених законом), надання чоловікам і жінкам рівних можливостей укладати контракт на проходження військової служби, скасування необґрунтованих обмежень щодо служби жінок у військовому запасі, призначення у наряд і проходження військових зборів, йдеться на сторінці «Юридичної Сотні».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео