Оксана Бучко

Тернополяни можуть зекономити на поїздці в Мінськ

minsk

Поїздка потягами зекономить тернополянам, які зібрались у Мінськ, половину суми. Дешевими варіантами такої подорожі діляться на uabanker.wordpress.com.

Варіант №1:

1а) Стартуємо з Києва (а саме з північної платформи станції Київ-пасажирський) о 6.25 електричкою Київ-Ніжин. В Ніжин вона прибуває о 8.58, там стоїть декілька хвилин і о 9.02 їде далі на Чернігів. В Чернігів вона прибуває о 10.42. Квиток можна брати відразу на всю відстань Київ-Чернігів. За останньою інформацією він коштує близько 25 грн.

1б) Можна до Чернігова доїхати маршруткою зі станції метро Лісова. Ходять вони часто, квиток коштує близько 80 грн. Однак слід зауважити, що в Чернігів вони прибувають не на вокзал, тому там ще треба буде до вокзалу проїхатись міським транспортом.

2) У Чернігові залізничний та автовокзал знаходяться поруч, тому, якщо Ви приїхали електричкою, далеко йти не треба. Купуєте квиток на найближчий автобус Чернігів-Гомель. За часом відправлення найкраще підходять  об 11.01 та о 15.05. Вони прибувають у Гомель о 14.51 та о 18.44 відповідно. Ціна квитка 83 грн.

3) Прибуваєте у Гомель (це вже Білорусь). Від автовокзалу до залізничного там метрів 200 прогулятись. З Гомеля до Мінська йде велика кількість потягів. Розклад та наявність квитків можна подивитись на  poezd.rw.by  Наприклад, на потяг, який відправляється о 21.50 і прибуває в Мінськ о 5.38, найдешевший квиток коштує 68,7 тис. білоруських рублів. (за сьогоднішнім курсом це 123 грн.). До речі, постільна білизна в ціну квитка не входить, її треба купувати у провідника.

Ціна: Якщо користуватись запропонованим варіантом, то для одного мандрівника дорога обійдеться 231 грн. (або 286 грн, якщо використовувати маршрутку Київ-Чернігів). Найдешевший прямий квиток на потяг Київ-Мінськ коштує 900 грн. Економія – трохи більше 600 грн. Зворотньо з Мінська в Київ теж можна поїхати аналогічним варіантом: Мінськ-Гомель на потязі, Гомель-Чернігів на автобусі, Чернігів-Київ електричками чи маршруткою.

Варіант №2:

1) Львів – Ковель,  одним з ранкових автобусів. Квиток – 110 грн.

2) Ковель – Заболоття, приміським потягом о 14.20. Прибуває на ст. Заболоття о 15.54. На цій же станції здійснюється перевірка українськими прикордонниками.

3) Заболоття-Брест Центральний, приміським потягом о 16.36. Прибуття на кінцеву станцію о 19.30. Вцілому вартість проїзду Ковель-Заболоття-Брест Центральний обійдеться гривень в 35-40.

4) Брест-Мінськ. Дуже багато потягів. Наприклад, можна виїхати о 20.30 і в Мінську Ви будете о 06.05. Ціна найдешевшого квитка 74,1 тис. білоруських рублів (близько 134 грн.).

Ціна: Найдешевший квиток на потяг зі Львова в Мінськ коштує 700 грн. Витрати на подорож економ-варіантом – 284 грн. Економія – 416 грн. Зворотній шлях теж таким чином можливий і вигідний. В Мінську варто побувати хоча б раз, там є цікаві місця. А ще звідти можна без проблем доїхати в Прибалтійські країни. Наприклад, дуже багато щоденних автобусів Мінськ-Вільнюс. Ціна квитка близько 340 грн, а їхати всього лише 3 години.

Фото uabanker.wordpress.com

Вибір читачів за тиждень

Відео