Орест Сарматський

У Тернополі вилучають підозрілі освітлювальні прилади

file_54 (Copy)

Під час перевірок фахівці Держпродспоживслужби продовжують виявляти неякісні електротовари

Спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області перевірили характеристики освітлювальної продукції в одному із магазинів Тернополя, який торгує електричним та електронним обладнанням.

По це повідомляє сайт згаданого управління.

Перевірялась відповідність вимогам Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання. Встановлено факт розповсюдження такої продукції. Зокрема, йдеться про прожектор світлодіодний LED SMD 20 W, IP66, 1600lm, 160-242V, 6500K, дата виготовлення не зазначена, що не відповідає встановленим вимогам. На прожекторі, його пакуванні, табличці з технічними даними відсутній знак відповідності технічним регламентам. Крім того, на електрообладнанні не зазначено номер партії (серійний номер) продукції, не зазначено найменування, зареєстроване найменування чи зареєстровану торговельну марку, контактну поштову адресу виробника, відсутні інструкція та інформація про безпечність.

Разом з тим, вказаний вище прожектор було відібрано на проведення експертизи. За результатами досліджень прожектор світлодіодний LED SMD 20W не відповідає низці технічних вимог.  Видано рішення про тимчасову заборону на торгівлю згадною продукціжю. Крім цього, за виявлене порушення  на суб'єкта господарювання складено протокол  та винесено постанову із штрафними санкціями.

Вибір читачів за тиждень

Відео