Орест Сарматський

Сестри-близнючки з Тернополя перемогли у міжнародному конкурсі у Литві

5ad0c2227a4d9289451388 (Copy)

Нагороджено переможців V Всеукраїнського конкурсу «Я – європеєць»

20 учнів стали переможцями та призерами V Всеукраїнського конкурсу есе «Я – європеєць», повідомляє Міністерство освіти і науки.

Серед призерів - учениці Галицького коледжу імені В. Чорновола Орися та Олеся Бунько.

Урочиста церемонія їх нагородження відбулася в Посольстві Литовської Республіки в Україні за участі заступника Міністра освіти і науки Юрія Рашкевича, Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Марюса Януконіса, представників інших міністерств та закладів освіти.

Призери конкурсу отримали дипломи та цінні подарунки, а переможцям також вручили сертифікати на заохочувальну поїздку до Литовської Республіки у 2018 році.

«Проведення вже п’ятого Всеукраїнського конкурсу говорить про його стабільність і розвиток, зацікавленість з боку учнівської молоді. Приємно, що одним із організаторів конкурсу є Посольство Литовської Республіки в Україні. З цією країною склалися давні відносини між університетами, іншими навчальними закладами. Впевнений, що українсько-литовська дружба буде продовжуватись у різних сферах суспільного життя», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Юрій Рашкевич.

Загалом у цьогорічному конкурсі взяли участь близько 7 тис учнів загальноосвітніх, професійно-технічних, позашкільних навчальних закладів. Він був організований Посольством Литовської Республіки в Україні спільно з Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця» за підтримки Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України, Міністерства молоді та спорту України.

Фото – МОН України

Вибір читачів за тиждень

Відео