Родини загиблих Тернопільщини в Києві «зустріли» своїх рідних (фото)

Вчора, 13 травня, представники родин загиблих Тернопільської області прибули в Київ в «День матері» та вшанували пам’ять своїх близьких.

Зі всієї країни збирались матері, чиї сини загинули в АТО або під час Революції Гідності.

- Там передбачена певна програма комітетом Верховної Ради. Ми ж, з Тернопільської області, відправляємо матерів, чиї сини загинули під час виконання бойових завдань на Сході України, - це близько 50-ти осіб з області, - розповів перед від’їздом Ігор Чорний. - Крім того ми організовували «День матері» в духовному марійському центрі Зарваниця. Тернопільська Обласна Адміністрація підтримує та бере витрати на себе щодо проїзду в столицю і назад.

Дружини, матері, діти, сестри та брати загиблих, матері багатодітних сімей і активістки заходу зібрались біля Михайлівського собору, який під час Революції Гідності став госпіталем для поранених з Майдану. Священнослужителі церкви провели заупокійну Службу, після якої представники родин загиблих поклали квіти та лампадки до Стіни пам’яті, на якій викарбувані портрети загиблих бійців.

Великий сум і плач навис над Михайлівською площею на ці декілька годин. Згодом родини загиблих зі всієї України попрямували на Майдан Незалежності аби віддати шану загиблим хлопцям з Небесної Сотні.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«153544,153545,153546,153547,153548,153549,153550,153551»]

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео