Оксана Бучко

Проти буллінгу в Тернополі виступили популярні актори (фото, відео)

Повний зал школярів зібрали у тернопільському драмтеатрі вчора, 13 травня, актори відомого серіалу. Діти підготували плакати, купували тематичні футболки та зошити, усюди – надписи «Школа». Оплесками та шоу ліхтариків зустрічали у Тернополі акторів із найрейтинговішого у сезоні осінь 2017-зима 2018 українського серіалу «Школа» (аудиторія 18-54, - прим.авт.), який виходить на телеканалі «1+1».

- Ми не пропускаємо жодної серії, - розповідає учениця 5-А класу 20-ої школи Катя Борух. – Серіал є таким сучасним. Він передає справжні емоції і показує реальні вчинки. Можна багато чому навчитись. Моя улюблена акторка – Анна Трітчер із «Голос країни». Я теж, як і вона, займаюсь вокалом. А її героїня Ната в серіалі дуже мрійлива. Це викликає симпатію.

Однокласниця дівчини готувала плакат за двох, бо Катерина перед фан-зустріччю, на жаль, захворіла.

- Виготовляла кожну букву назви серіалу окремою картинкою у файлі, - говорить учениця Оля Ковальчук. – Цілий день провела, щоб підготуватись до зустрічі з улюбленими акторами.

Тернополяни мали змогу почути відповіді на запитання і сфотографуватись із акторами «Школи»: Яніною Андреєвою (вчителька економіки Катя), Лізою Василенко (популярна в школі учениця Лола), півфіналісткою суперфіналісткою проекту «Голос країни-8» Анною Трінчер, Іриною Кудашовою (дочка вчительки Ніка), юною акторкою Кариною Чернявською (Ася), Богданом Осадчуком (Тоха).

Герої співали та декламували вірші. Так, у виконанні Карини Чернявської прозвучала пісня «Човен» гурту «Один в Каное», а Богдан Осадчук продекламував вірш Ліни Костенко «Коректна ода ворогам».

Герої вітали по телефону матерів із святом прямо зі сцени. А також зробили спільне селфі та нагородили першого користувача, який прокоментував фото в Інстаграм.

Усі актори виступили із закликом шанувати батьків та вчителів, та не провокувати буллінг в школах.

- Скільки разів у серіалі героїня Ніка говорить мамі «Ненавиджу», - каже Ліза Василенко. - І це всіх дратує. На фоні неординарної поведінки починається буллінг учениці. А це вже проблема, яку треба вирішувати насправді в українській школі.

Акторка Ірина Кудашова, яка зіграла дочку вчительки, зізнається, що у реальному житті із таким образом не впоралася б.

- Я неконфліктна людина, все обдумую і зважую, - говорила Ірина Кудашова. – Тому не хотіла б пережити долю своєї героїні.

Наприкінці зустрічі актори разом із шанувальниками заспівали трек із серіалу «Там, де ми є».

Кожен шанувальник серіалу міг також долучитись до корисної справи – придбати атрибутику із фото акторів та допомогти дітям у лікарнях. Усі зібрані від продажу кошти в різних містах, де проходять тури, підуть на організацію навчання дітям, які перебувають у лікарнях в рамках проекту «Право на освіту» Наталії Мосейчук. З Тернополя актори вирушили у Хмельницький. А шанувальники чекають на другий сезон, який розпочнуть транслювати на телеканалі «1+1» у червні.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«153511,153512,153509»]

Фото, відео автора та із сторінки акторів в Інстаграм

Вибір читачів за тиждень

Відео