Оксана Бучко

За безкоштовні перевірки очей у Тернополі МОЗ не відповідає

IMG_20180514_092748

Безкоштовні перевірки зору тернополянам проводять не просто так. У ході консультацій пропонують придбати дороге обладнання для масажу очей, шиї та спини від корейських та японських вчених із Міжнародної Асоціації NovuMedical. У той же час у МОЗ  якості і безпечності цих процедур не підтверджують.

Та й самі спеціалісти клініки підписують із пацієнтами договір на проходження попередніх безкоштовних процедур, знімаючи відповідальність за наслідки.

Нагадаємо, оголошення про безкоштовну перевірку зору тернополяни помічали напередодні 13 травня. Записували на прийоми і на наступні дні, пояснюючи це великою кількістю бажаючих пройти огляд.

Дана клініка розташована на вул. Крушельницької, 35 навпроти ресторану «Оскар». Працює уже 3 роки, кажуть дівчата-консультантки. Відвідувачі – переважно пенсіонери. Під час акційного прийому 14 травня консультує, за словами працівників, львівський фахівець. Перевіряє очі, повідомляє про проблеми і направляє на процедури іх використанням обладнання NovuEye. Це, за його словами, полегшує усі симптоми. Згодом більшість пацієнтів спрямовують на іншу процедуру – чудо-пояс для будь-якого місця спини. На запитання, чому це все безкоштовно, відповідають – хочемо донести інформацію про обладнання.

Тож після таких випробовувань усіх відвідувачів записують на безкоштовні процедури на обладнанні  протягом 25-ти днів.

IMG_20180511_150556
IMG_20180511_150556

Працівники клініки у відповідь на запитання про ліцензію розповідають про сертифікати, підтверджені Асоціацією корейських та японських вчених. Натомість у МОЗ про таку асоціацію не знають.

- МОЗ не відповідає за дану асоціацію, тому і немає права коментувати діяльність клініки, - написали із МОЗ у відповідь на наше запитання щодо якості та безпечності обладнання NovuMedical.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео