Орест Сарматський

Стейкхолдер у Тернополі відверто розповів про наболіле

Бігун розповідає про створення фільмів (Copy)

У ТНПУ ім.В.Гнатюка відбулась зустріч зі стейкхолдером В’ячеславом Бігуном 

У рамках роботи Клубу успішних людей Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка відбулась зустріч студентської молоді із стейкхолдером В’ячеславом Бігуном – відомим українським кінорежисером, вченим-юристом, автором понад 500 публікацій та 20 фільмів.

Про це на сайті університету пише методист відділу у справах молоді Н. Раківська. Передусім нагадаємо, що стейкхолдери (від англ. stakeholders) — фізичні та юридичні особи, які мають легітимний інтерес у діяльності організації, тобто певною мірою залежать від неї або можуть впливати на її діяльність.

Отож, заступник декана історичного факультету ТНПУ ім.В.Гнатюка кандидат філософських наук, доцент Морська Н.Л. з вітальним словом звернулася до студентів, колег та гостей, коротко ознайомила із біографією кінорежисера та його творчістю.

До слова, фільми В’ячеслава Бігуна більш відомі за кордоном, з 2016 року їх почали частіше показувати і в Україні. Зокрема, їх уже демонстрували на 35 кінофестивалях, а самого режисера неодноразово відзначали за популяризацію українського кіно.

- Дуже приємно бути з вами. Ми не знаємо один одного, можливо, ближче познайомимося через кіно, – такими словами розпочав свою зустріч зі студентами кіномитець.

Три короткометражні документальні кінострічки «Між пеклом та раєм», «Пенальті», «Як тебе не любити» та повнометражний фільм «Серце мами Гонгадзе» публіка переглянула із захопленням. Фільми про реальні історії з реальними учасниками цих події. Про буденність, про життя, про наболілі нам, українцям, проблеми, але з успішним їх вирішенням. Фільми мотивують до дій, до боротьби за власні права.

Як стверджує автор, працюючи в Європейському суді, був свідком розгляду, власне, справ, які і лягли в основу кінострічок. «Потрібно було лише знайти цих людей і вмовити їх знятися у фільмі», – зазначив він.

Після перегляду кожної кінострічки студенти мали унікальну можливість поспілкуватися наживо з автором, ділитися враженнями та ставити йому цікаві запитання.

Проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва, доктор біологічник наук Фальфушинська Г.І. вручила В’ячеславу Бігуну посвідчення стейкхолдера ТНПУ ім.В.Гнатюка та подякувала за популяризацію українського кіно серед молоді, за те, що він у своїх кінострічках розповідає  про історію успіху головних героїв, та, власне, про своє життя – життя відомого в Україні та за кордоном талановитого кінорежисера, дослідника, вченого-юриста, громадського діяча.

Захопливий перегляд кінострічок (Copy)
Захопливий перегляд кінострічок (Copy)

Проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва Фальфушинська Г.І. (Copy)
Проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва Фальфушинська Г.І. (Copy)

Студенти та викладачі ТНПУ ім.В.Гнатюка (Copy)
Студенти та викладачі ТНПУ ім.В.Гнатюка (Copy)

Фото – ТНПУ

Вибір читачів за тиждень

Відео