Орест Сарматський

Тернопіль незабаром побачить відроджені борщівські вишиванки

24301275_1539053752830184_4067030668414430198_n

Презентація відшитих зразків Всеукраїнського вишивального проекту «Відродження борщівської сорочки» відбудеться у Тернополі 2 червня в Українському Домі «Перемога».

 - Під час заходу вперше в Україні буде представлено 22 полотна – фрагменти борщівських автентичних сорочок – які відтворили 24 українські майстрині. Розмір кожного полотна – 30х40 см, – пише на своїй сторінці у Facebook автор та куратор проекту Майя Юркевич. - Буде цікаво, адже раніше такого ніхто не створював!

За основу взято схеми деталей борщівських сорочок Борщівського обласного краєзнавчого музею із книги Людмили та Олексія Покусінських “Борщівська народна сорочка”, які дослідили та відтворили самі ж автори. Упорядник схем – майстер художньої вишивки Вікторія Кривоніс.

Відвідувачі матимуть чудову нагоду вживу познайомитися та поспілкуватися з талановитими учасницями проекту. Після презентації заплановано тимчасову діючу виставку відшитих полотен у Тернополі. Тож усі, хто завітає на презентацію проекту, матимуть змогу безоплатно відвідувати майстер-класи та лекції з вишивки за участю майстринь, які ті проведуть в рамках експозиції. Опісля зразки «мандруватимуть» різними містами України і, можливо, за кордоном.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео