Оксана Бучко

До Тернополя наближається «КіноХвилька»

32873435_1868980433147386_4844159167797133312_n

Найцікавіші кіноподії відбудуться у Тернополі вже 20-22 травня. Місто прийматиме ІІ Всеукраїнський фестиваль дитячого кіно, анімації і телебачення «КіноХвилька». На відвідувачів чекають кастинги на роль у фільмі Олеся Саніна, майстер-класи, зустрічі із «мамою» Капітошки та Петрика П’яточкіна, і звичайно ж покази мультфільмів та кіно.

- Тернопіль має потенціал для розвитку кіновиробництва, а особливо дитячого напрямку, - розповів заступник мера очільник ГО «Творче об’єднання «КіноХвиля» Леонід Бицюра. – Під час фестивалю маємо нагоду це продемонструвати. Протягом цих днів проводитимуть кастинги для дітей, і для дорослих. Супровід їх вестиме відома ведуча, яка проводить кастинги знакових українських фільмів. Тож запрошуємо потенційних майбутніх акторів долучатись до важливої діяльності.

«КіноХвилька» у Тернополі проходить вдруге. Цього разу – за підтримки Держагенства з питань кіно. Працюватимуть на фестивалі дві локації – Палац кіно та бібліотека-музей «Літературне Тернопілля» (проведення картингів).

Окрім того, 20 травня містом курсуватиме кінотролейбус, в якому транслюватимуть мультфільми у режимі non-stop.

Детальна програма фестивалю ТУТ. Вхід - вільний.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео