Тернополянам варто знати, як себе мотивувати

Схуднення-Мотивація-2

Більшість тернополян, які вирішили привести своє тіло у форму сідають не дієти. Однак, у схудненні важлива плавність і помірність, адже при різкому обмеженні харчування і швидкому зниженні ваги виникають  напади голоду і навіть обжерливості, які зведуть всі зусилля по схудненню до нуля.

Худнути слід поступово: організм ніколи не пробачить вам різку втрату ваги на 20 кілограмів і помститься при першій же зручній нагоді - або набором ще більшої ваги, або проблемами з обміном речовин. Плавне зниження ваги гарантує відмінний зовнішній вигляд, адже шкіра і м'язи встигають підтягнутися.

Тож якщо ви вирішили схуднути і обрали для цього правильне харчування, то це найкращий варіант. Проте навіть вживаючи лише здорову їжу та рахуючи калорії все одно приходить момент, коли втрачається мотивація, і ви хочете усе залишити. То ж що потрібно робити, щоб цього не трапилося?

  1. Не відмовляйте собі в улюбленому продукті: дозвольте його собі раз в день (тиждень, місяць) в якості нагороди за зусилля. Однак не у вечірній час і в невеликій кількості.
  2. Полюбіть продукти, які мають входити до складу вашого меню. Навчіться отримувати задоволення від їжі. Намагайтеся смачно приготувати навіть дуже прості і, на вашу думку, несмачні продукти. Спеції та приправи вам на допомогу.
  3. Скажіть «ні!»: алкоголю, так як він стимулює обмін речовин і апетит.
  4. Відмовтеся від їжі за книгою, журналом, перед телевізором або монітором. Так ви не зможете контролювати обсяг спожитої їжі і з'їсте більше.
  5. Закохаєтесь. Закоханість і бажання виглядати чудово перед об'єктом обожнювання мотивують найкраще. Запишіться на танці, фітнес або в тренажерний зал.
  6. Укладіть парі з кимось на дорогий кін, що схуднете до певної ваги і стримаєте слово. Мало того, що ви отримаєте фігуру мрії - ще й знайдете бажаний предмет.
  7. Діліться своїми успіхами з вашими подругами - нехай заздрять вашим досягненням!

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео