Понад 50 тисяч гривень зібрали активісти "Самопомочі" на сьомому гаражному розпродажі

IMG_1364

Сьомий гаражний розпродаж, уже традиційно –  у центрі міста на Майдані Волі – відбувся у Тернополі.

IMG_1363
IMG_1363

IMG_1359
IMG_1359

Гроші, виручені на розпродажі, витратять на потреби АТО. Традиційно планують придбати автомобіль для військових, кажуть організатори.

«Гаражні розпродажі» в Тернополі, нагадаємо, є ініціативою «Об’єднання «Самопоміч». Декілька разів на рік волонтери організовують велечезний ярмарок на Майдані Волі. Там охочі тернополяни можуть придбати все, що завгодно - від бакалії й посуду до меблів й побутової техніки. Під час розпродажу можна поласувати  різноманітними смаколиками, а також запашною кавою.

«Гаражні розпродажі» мають три правила: - всі кошти за продане витрачаються на придбання авто для АТО; - більшість речей, які продаються, жертвують самі ж тернополяни; - ціни на все не ринкові, а «соціальні», аби усім було корисно!

- Ми ставили за мету зібрати кошти на автомобілі для АТО, в яких, зі слів бійців з передової, все-таки є велика потреба, – говорить активіст «Об'єднання »Самопоміч«, депутат міської ради Олег Нитка. – Тому почали проект »Врятуй життя солдату". Збираємо гроші різними способами, один з них – гаражний розпродаж. Вдячні тернополянам, які активно долучилися до нашої акції.

Завдяки таким ярмаркам та підтримці небайдужих, активістам «Самопомочі» вдалось відправити в зону проведення АТО сім автомобілів. Усі вони  – в користуванні наших бійців.

- Люди приносили речі в наш офіс на бульварі Шевченка, 16, – каже голова міської організації «Об'єднання »Самопоміч" Андрій Грицишин. – Раритетна техніка, національний одяг, художні твори й твори мистецтва, сувеніри, книги, цікавий посуд, поштові листівки, марки, монети, туристичне спорядження та навіть красиві рослини в горщиках чи велосипед – речі, якими містяни вже не користуються, знаходять свого покупця в нас під час розпродажів. Вдячні тернополянам, адже мета не поекспериментувати, а зібрати гроші на автомобілі, які рятуватимуть життя.

Цього разу волонтери зібрали 52 855 гривень. Цієї суми вистачить на купівлю  позашляховика для бійців АТО. Пошуки підходящої автівки активісти вже розпочали.

Організатори розпродажу вдячні за надану допомогу магазину «Любисток» та підприємцю Сергію Вербицькому, ТМ «Коза-дереза» та родині Колодій, «Теркому» та Василю Грицаку, ТОВ «Інфотехцентр та В.А. Мочульському», ТМ «Опілля», ПП «Шумський хліб», пекарні «Дартс», магазинам «Неотек», «Світ чаю».

Вибір читачів за тиждень

Відео