Кращі місця для відпочину з друзями в Тернополі та поблизу нього (фото, відео)

Топільче

З невпинним наближенням літа виникає питання: «Де можна відпочити на природі?» Саме тому Терен підготував список чудових місць у Тернополі та недалеко від міста, де можна відпочити з рідними та близькими, а також помилуватися красивою природою.

Тернопільські парки

Чудовим місцем для пікніка є парки Тернополя: «Топільче», парк імені Т. Шевченка, парк «Національного відродження» та «Здоров’я».

Кожен парк унікальний по-своєму, проте всіх їх об’єднують: неймовірно красива природа, гарно облаштована інфраструктура, майданчики для посиденьок з друзями та заняття спортом. До того ж, відпочинок тут абсолютно безкоштовний.

Окрім того в парку імені Шевченка можна кататися на катамаранах та катерах, які є своєрідною родзинкою міста.

Розташування: м. Тернопіль, парк «Топільче» та «Здоров’я» - масив «Дружба», парк імені Т. Шевченка – Центр і частково «Новий світ», парк «Національного відродження» - масиви «Східний», «Сонячний», мікрорайон «Аляска».

парк Шевченка
парк Шевченка

парк здоровя
парк здоровя

співоче поле
співоче поле

Тернопільські пляжі

Тернопіль має два надзвичайно красиві пляжі – «Циганку» та «Дальній». Перший унікальний своєю інфраструктурою – незвичними фонтанами, облаштованими місцями для відпочинку та занять спортом, а також місцем для плавання. Другий – пляж суто для відпочинку на березі озера та посиденьок із друзями.

Розташування: м. Тернопіль, Тернопільський став.

Циганка
Циганка

Дальній
Дальній

Тернопільські джерела

Мало хто знає, що у Тернополі є аж п’ять джерел. Гідрологічні пам’ятки природи славляться красою та своєрідною віддаленістю, завдяки чому біля них можна спокійно відпочити з друзями чи рідними.

Розташування: м. Тернопіль: у районі цегельного заводу ВАТ «Керамік»; за 150 м вище від нижнього пішохідного мосту; за 180 м вище від нижнього пішохідного мосту; за 130 м нижче центрального пішохідного мосту; за 35 м вище від центрального пішохідного мосту.

Тернопільські джерела
Тернопільські джерела

«Тернопільський Таїланд»

У Тернополі є свій кусочок раю – неймовірна місцина, яка зачаровує. Невелика водойма з дзеркально чистою водою – це саме те, що потрібно для відпочинку душі й тіла.

Розташування: м. Тернопіль, мікрорайон «Оболоня».

Залізничний віадук

Міст наче у фільмі «Гаррі Поттер», на жаль, не приведе вас до Хогвартсу, проте дозволить зробити багато класних фото та відпочити у незабутньому місці.

Розташування: Тернопільський район, поблизу с. Велика Березовиця.

Залізничний віадук
Залізничний віадук

Івачів Горішній

Село на річці Серет, яке славиться неймовірною красою природи. Головною окрасою місцевості є став, який обожнюють не тільки рибалки, але й любителі активного відпочинку на природі.

Розташування: Тернопільський район, с. Івачів Горішній.

Івачів
Івачів

Івачів 2
Івачів 2

Скоморохи

На річці Гнізна розташоване відносно невелике, проте вельми мальовниче село Скоморохи. Чого лише тут вартують заходи Сонця – подалі від метушливого міста й зайвих людей. До того ж, тут любителі архітектури зможуть помилуватися філіальним костелом 1908 року.

Розташування: Тернопільський район, с. Скоморохи.

Важливо: не плутайте зі Скоморохами Бучацького району, хоча й вони не менш захопливі.

скоморохи 2
скоморохи 2

Скоморохи
Скоморохи

Сущин

Одне з найстаріших міст Тернопільщини розташоване на березі річки Гнізна. Поки що місцина не надто популярна серед туристів, проте дарма. Головною окрасою є Маєток Пінінських XVIII століття, з внутрішнього двору якого відкривається неймовірне видовище на річку. Саме туди можна тікати від шумного міста.

Розташування: Тернопільська область, Теребовлянський район, с. Сущин.

Сущин
Сущин

«Стара Підкова»

Мало хто знає, проте «Стара Підкова» - це не лише клуб верхової їзди, але й чудове місце для відпочинку. Тут можна орендувати альтанку та мангал, відвідати сауну, чи просто помилуватися природою.

Розташування: Тернопільський район, с. Кутківці, вул. Бригадна, 25.

Стара підкова
Стара підкова

Садиба «Лісова»

Затишна домашня атмосфера, вишуканий інтер'єр, великий камін, чудова природа та багато місця - це саме те, що потрібно для відпочинку великою компанією. Орендувати садибу потрібно завчасно.

Розташування: Тернопільський район, с. Великі Гаї, вул. Лісова, 38.

Садиба Лісова 2
Садиба Лісова 2

Садиба Лісова 1
Садиба Лісова 1

Альтанки в «Петриках»

Чисте повітря, красива природа та затишок - ось що відвідувачам пропонують в Петриках. Окрім цього тут надаються мангал та необхідне облаштування для приготування смачної трапези. Орендувати альтанку або навіть весь сад можна майже у будь-який день з 12:00 до 22:00.

Зазначу, одна альтанка розрахована на 20 осіб.

Розташування: Тернопільський район, с. Петриків, вул. Зелена, 60.

Альтанки в Петриках
Альтанки в Петриках

Петриків

Ще однією окрасою села є річка Серет з мальовничими берегами. Влітку сюди чи не щодня приїздить десяток любителів відпочинку на природі.

 Розташування: Тернопільський район, с. Петриків.

Петриків
Петриків

«Хутір»

Шикарний інтер’єр та екстер’єр, надзвичайна красива природа та відкриті альтанки комплексу зроблять ваш відпочинок незабутнім.

Розташування: м. Тернопіль, вул. Чумацька, 81.

хутір 2
хутір 2

хутір 1
хутір 1

«Росинка»

Кафе-бар «Росинка» славиться своєю віддаленістю від Тернополя. До того ж, місцина дивує відвідувачів неймовірною красою, милуватися якою можна з альтанок.

Розташування: Тернопільський район, Львівське шосе, 4 км.

Росинка
Росинка

Фото та відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео