Оксана Бучко

Понад сто тернополян створювали мультики з «КАРТОНБОКС»

IMG_20180522_131332

Картонна коробка, замість штативу, і телефон, замість камери – так творили маленькі тернополяни свої мультики під час останнього дня ІІ Всеукраїнського фестивалю дитячого кіно «КіноХвилька», закриття якого відбулось 22 травня.

Майстер-клас із створення мультфільмів провів киянин Тарас Москаленко. Фахівець активно популяризує анімацію серед дітей та дорослих через свій канал «КАРТОНБОКС» в Instagram. А також поєднує  проведення навчань анімації із соціальними проектами.

IMG_20180522_131017
IMG_20180522_131017

- Тернопіль вразив мене кількістю маленьких ентузіастів, які прийшли творити мультфільми, – поділився емоціями Тарас Москаленко. – Вони швидко знаходили ідеї для образів, локацій, історій. Також оперативно освоювали роботу в програмі та вміли самостійно керувати процесом.

Спершу діти намалювали та ліпили локації, героїв, додаткові деталі. Працювали учасники у групах, навчаючись колективної творчості. Це завдання Тарас Москаленко ставить у пріоритетах під час занять. Адже фахівець, який є психологом за професією,  дотримується принципу: «Творити може кожен, а разом створимо значно більше».

IMG_20180522_132920
IMG_20180522_132920

- Ми уже намалювали локації для мультика – ліс, пляж і місто, – говорила учасниця майстер-класу 11-річна Катерина. – Далі будемо думати, кого помістимо у ці прекрасні місця для початку пригод.

Завершивши творити, діти отримували обладнані коробки, на які фіксували свої телефони. Використовуючи програму «Лялькова анімація» і переміщаючи малюнки та героїв, творили анімацію.

- Ми показали пригоди ведмедів, які перемагають ворогів, – розповів 10-річний Арсеній. – Нам подобається дивитись, як герої долають труднощі. У нашому мультику є моменти, як у фільмах жахів.

Під час «КіноХвильки» діти також отримали шанс знятись у ролі малого Олекси Довбуша в історичному фільмі від режисера «Поводиря»  Олеся Саніна.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео