На Тернопільщині прокурор оскаржив занадто м’який вирок для винного

суд

Процесуальний прокурор в апеляційній інстанції оскаржив занадто м’який вирок для винного у смерті родича.

Нагадаємо, державний обвинувач довів у суді, що в січні 2016-го  нетверезий чоловік в одному зі сіл Лановецького району спричинив тяжкі тілесні ушкодження родичеві, від яких той помер. Сварка між ними виникла через безпідставні звинувачення у крадіжці мобільного телефона. Після того, як нібито крадений телефон задзвонив у кишені дядька, юнак вирішив кількома ударами в голову провчити чоловіка. Завдана травма виявилась для нього смертельною.  Через кілька тижнів чоловік помер у лікарні.

Експерти зафіксували причинно-наслідковий зв’язок між травмою голови та смертю. І хоча прокурор просив покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років, Лановецький районний суд визнав особу винною у вчиненні злочину, але – ­ на підставі ст. 69, 75 КК України  – звільнив її від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки.

Апеляційний суд Тернопільської області погодився із позицією прокурора, скасував вирок Лановецького районного суду і призначив покарання жителю Лановеччини у виді 5 років позбавлення волі, повідомили в прес-службі  прокуратури Тернопільської області .

Вибір читачів за тиждень

Відео