Віра Олександрович

Тернопільщина: брехати – не ціпом махати, але згодом про це можна пошкодувати

Брехня

«Вільний лише той, хто може дозволити собі не брехати», - написав колись Альбер Камю. Проте люди змінюватися не хочуть. Вони і далі йдуть на ризик заради мізерної вигоди, а потім отримують законне покарання.

Так, на Тернопільській митниці ДФС уже зафіксували порушень на 4,1 млн грн і вилучили чимало товару. Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Протягом чотирьох місяців цього року фахівці Тернопільської митниці ДФС склали 145 протоколів про порушення митних правил на загальну суму 4,1 млн грн, - уточнюють у податковій. – При цьому вилучили предметів правопорушення на суму 114,6 тис. грн.

Серед основних порушень фахівці називають: - недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення і документів до органу доходів і зборів призначення, видача їх без дозволу органу доходів і зборів або втрата; - неправомірні операції із товарами, митне оформлення яких не закінчили, або із товарами, що перебувають на тимчасовому зберіганні під митним контролем; - недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення; - порушення порядку здійснення операцій з переробки товарів; - перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів; - зберігання, перевезення чи придбання товарів, транспортних засобів комерційного призначення, ввезених на митну територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю; - дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів.

На митниці уже розглянули 84 справи про порушення митних правил і винесли постанови про притягнення до відповідальності винних осіб із застосуванням штрафів на загальну суму 935 тис. грн, - продовжують у податковій. - До суду передали 27 справ про порушення митних правил.

За результатами роботи митниці в правоохоронному напрямку, у січні-квітні від сплати штрафів у справах про порушення митних правил до бюджету перерахували 557,9 тис. грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео