Віра Олександрович

Традиційно: жителів Тернопільщини цікавить – хто і скільки платить

вопрос-ответ

Платники податків уже адресували у ДФС Тернопільщини 22 інформаційних запити.  

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Протягом 4-х місяців 2018 року до територіальних органів ДФС області надійшло 22 інформаційних запити, що на 6 запитів більше, ніж за аналогічний період торік, - уточнюють у податковій.

Серед отриманих інформаційних запитів до ГУ ДФС в області надійшло 16 (72,7 %), а до Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції (ОДПІ – 6 (27,3 %).

Причому поштою надійшло 9 запитів, а 13 – засобами електронного зв’язку, - розповідають фахівці. - Серед запитувачів – 13 громадян і 6 юридичних осіб. Два запити було від представників засобів масової інформації, а 1 - від інших органів виконавчої влади як розпорядників інформації.

У своїх запитах на інформацію запитувачі насамперед цікавилися доходами і сплаченими сумами податків суб’єктів господарювання, наявністю податкового боргу, поданням звітності, використанням реєстраторів електронних систем у громадському транспорті суб’єктами підприємницької діяльності, а також наявністю найманих працівників у фізосіб-підприємців тощо.

За результатами розгляду запитів, фахівці органів ДФС області надали вичерпні відповіді на 16 із них, - підбили підсумки у податковій. - Ще щодо 4-х запитів заявникам відмовили у наданні інформації, а 2 запити надіслали належним розпорядникам інформації.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео