Віра Олександрович

Завдання-максимум: Тернопіль мріє про кредит - аж у 25 мільйонів євро (відео)

euro

Кредит у 25 млн 408,35 тис. євро прагнуть взяти у Європейському інвестиційному банку (ЄІБ). І потрібні ці гроші - на «реалізацію заходів із термомодернізації будівель закладів освіти Тернополя».

Власне, проект рішення «Про здійснення запозичення до міського бюджету Тернополя» підготував начальник міського управління ЖКГ Олег Соколовський. І цей документ уже зареєстрували на сайті міської ради (із повним текстом можна ознайомитися ТУТприм.).

Соколовський
Соколовський

У проекті рішення, яке запропонують розглянути міським депутатам на сесії, дійсно метою здійснення запозичення визначити реалізацію енергоефективних заходів у будівлях навчальних закладів Тернополя. Усе - для того, аби скоротити споживання енергоресурсів установами освіти.

Згідно із документом, строк кредиту – 22 роки (включаючи пільговий період – 5 років) із моменту підписання договорів отримання всієї суми кредитних коштів. Причому погашення позики і сплату відсотків за користування коштами здійснюватимуть за рахунок коштів спеціального фонду, точніше - бюджету розвитку, а також - із загального фонду міського бюджету. Позичальником буде Тернопільська міська рада, а управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, очолюване тим же Олегом Соколовським, стане головним розпорядником грошей, отриманих у Європі.

Власне, виступати і переконувати депутатів для цього посадовця – уже справа звична.

[embed]https://youtu.be/NF_Prn4RYg0[/embed]

Звісно ж, у мерії обіцяють забезпечити цільове використання цих коштів. І при цьому доручають фінансовому управлінню при формуванні проектів міського бюджету на наступні за 2018 роком 22 бюджетних роки передбачати витрати на виконання боргових зобов’язань міського бюджету до кінця дії цих зобов’язань.

Втім, це рішення набуде чинність навіть не після ухвалення депутатами, а після прийняття Міністерством фінансів України рішення про погодження обсягу і умов здійснення запозичення. Чи дадуть згоду у Києві – невідомо. До речі, коли саме відбудеться наступна сесія міської ради, поки що теж ніхто не знає. Втім, у порядку денному, схоже, буде багато цікавих питань (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Фото автора і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео