Орест Сарматський

Свята Гора на Тернопільщині об’єднала віруючих двох конфесій (фото)

У храмі Святої Трійці, що на Святій Горі у Полупанівці Підволочиського району, Зелені свята відзначають разом римо-католики та православні.

У східній частині Полупанівки височіє Свята Гора. Колись там з’явилася Матір Божа і на цьому місці було збудовано криницю з капличкою, у якій донині тече джерельна вода.

- З давніх давен сюди приходять люди напитися води і зцілитися нею. А про Святу Гору знають далеко за межами Тернопільської області, - розповідає священик УПЦ КП протоієрей Михайло Карпець. - Парафіяни Полупанівки та інших навколишніх сіл у 1992 році вирішили побудувати на місці каплички храм Святої Трійці. Чин освячення та Божественну літургію відправив нині покійний владика Яків у співслужінні духовенства єпархії. Зі сльозами на очах і радістю зустріли всі православні віруючі Тернопільщини цю пам’ятну подію на Святій Горі.

- У 2010 році Свята Гора збагатилася ще одною святинею. Разом православні і римо-католицькі парафіяни побудували і освятили тут Хресну Дорогу. Важливо, що усі празники в селі – як православні, так і католицькі, жителі Полупанівки відзначають разом, у томі числі й сьогоднішні Зелені свята, - розповів настоятель храму Святої Трійці отець Михайло Карпець.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«156709,156710,156711,156712,156713,156714,156715»]

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео