Двоє лікарів Тернополя виписували рецепти на неіснуючих людей

doctor-stethoscope-628x363-563x353

Понад сто п'ятдесят рецептів Форми 1 на придбання сильнодіючих лікарських засобів на невідомих, а інколи і на вигаданих осіб, виписували медики Тернополя. Оперативники підрозділу протидії наркозлочинності в області викрили двох лікарів, які порушували законодавство. Працюють вони в лікувальних закладах обласного центру.

За словами Михайла Димиди, керівника підрозділу, до злочинної групи входили невропатолог та терапевт. На порушників закону правоохоронців вивів наркозалежний тернополянин. Чоловіка піймали на гарячому, коли він реалізовував препарати, куплені на виписані рецепти, а це - соннат та димедрол. За одну таблетку просив 75 гривень.

Ці засоби, кажуть поліцейські, підсилюють дію наркотиків. Житель обласного центру зізнався, що рецепти йому давала мама, а вона їх отримувала у лікарів, пише Досьє 102.

Михайло Димида стверджує, що такі рецепти медики мають право виписувати в обмеженій кількості і з встановленою законом періодичність. Дозування також має межі. Перевіривши рецептурну базу стало відомо, що документи видавалися на неіснуючих людей та на знайомих.

Медики у скоєному зізналися. Бланки рецептів у них вилучили. Лікарі кажуть, що рецепти не продавали. Так це чи ні стане відомо в ході слідчо-оперативних заходів. Представникам благородної професії оголосили підозру відповідно до статті 321 частина 3 ККУ - Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років. Триває слідство.

Вибір читачів за тиждень

Відео