Тернополянам радять: бігати потрібно тоді, коли цього хоче організм

vArMm0U1RlZoQ0y8

Багато хто цікавиться, коли краще бігати: вранці чи увечері. Проте однозначної відповіді на це питання не існує, адже і у пробіжок вранці, і у вечірніх пробіжок є свої переваги та недоліки.

Багато людей вважають, що біг зранку є додатковим стресом, адже організм ще не прокинувся. До того ж, вранці в повітрі найбільша концентрація шкідливих речовин, які негативно впливають на здоров'я. У той же час ранкова пробіжка заряджає людину бадьорістю на цілий день, мобілізує сили організму, підвищує його тонус і покращує настрій.

Щодо дня, то для бігу ідеальним часом є проміжок з 11 до 12 години дня, але, за рідкісним винятком, більшість шанувальників бігу фізично не мають можливості здійснювати пробіжки в цей час. Саме тому дуже багато бігають у вечірній час, маючи на меті зняти стрес після робочого дня завдяки улюбленому виду рухової активності та забезпечити собі міцний і здоровий сон.

Біг вранці або ввечері - кожен варіант має своїх прихильників. Оптимально, плануючи графік своїх занять бігом, враховувати біоритми свого організму.

Біоритми визначають час - коли краще бігати. Якщо ви любите довше поспати, а робочий графік дозволяє виділити час на вечірню пробіжку, але ви маєте бажання регулярно бігати, вибирайте вечірнє тренування. Якщо ж, навпаки, ввечері, прийшовши з роботи додому, ваші очі починають поступово закриватися, і вас хилить до сну, то тренування в такий час принесе більше шкоди, ніж користі. Не йдіть проти природи, вибирайте ранкову пробіжку. Байдуже, в який час бігати. Найголовніше – займатися регулярно, в один і той же час, організм звикне і адаптується. Тоді позитивний ефект від пробіжок не змусить себе чекати.

Вибір читачів за тиждень

Відео