Орест Сарматський

Гидота на руках кухарів і посуді в ресторації на Тернопільщині поклала у лікарню 10 осіб

c0bb5du-960 (Copy)

Кількість хворих, які захворіли після відвідин закладу харчування у Борщові, не збільшилася.

Як вже повідомляв ТЕРЕН, у Борщові після відвідин одного із закладів харчування на кишкову паличку захворіло 10 осіб.

І ось, як повідомляє головне управління Держпродспоживслужби області, було проведене комплексне (із залученням представників обох структур – лабораторного центру та Держпродспоживслужби) обстеження закладу «Ресторація MISTO» з відбором взірців продуктів харчування, води та змивів з обладнання, посуду, інвентаря та обстежено лабораторно персонал закладу. Під час обстеження виявлено ряд суттєвих порушень санітарних норм і правил, що могли беззаперечно призвести до виникнення харчових отруєнь чи масових інфекційних захворювань.

За результатами епідрозслідування та обстеження закладу громадського харчування,  призупинено роботу закладу громадського харчування «Ресторація «MISTO» до завершення епідрозслідування і ліквідації вогнища, керівнику вручено Припис Держпродспоживслужби щодо усунення виявлених порушень санітарного законодавства та Подання Держпродспоживслужби про відсторонення працівників від роботи до проходження ними медичного огляду. Вже відомі перші результати мікробіологічних досліджень: із змивів з кухонного обладнання, посуду, інвентаря та рук патогенну мікрофлору. Результати лабораторних досліджень підтверджують і забруднення харчових продуктів - виділені умовно-патогенні та патогенні збудники.

Отож, перелічені порушення санітарних норм, забруднення об’єктів зовнішнього середовища і продуктів харчування безпосередньо на харчоблоці даного закладу громадського харчування вказують на грубе ігнорування працівниками «Ресторація «MISTO» вимог санітарного законодавства, відповідно що ймовірно і стало причиною виникнення спалаху кишкової інфекції. Розслідування триває.

Вибір читачів за тиждень

Відео