Фото відомої кременчанки можна побачити на виставці у Нью-Йорку (фото)

жуковська виставка

Фотографію легендарної медсестри з Кременця Олесі Жуковської, зроблену під час Майдану Гідності, можна зараз побачити на виставці у Нью-Йорку. Робота емоційна та насичена.

«В Нью-Йорку зараз проходить виставка Zinaida Zinaida, і там є експозиція зі мною! Друзі, хто зараз в Нью-Йорку, відвідайте, будь ласка, цю подію замість мене» – повідомила Олеся.

жуковська виставка1
жуковська виставка1

Довідка:

Олеся Жуковська народилася в Кременці. Закінчила Кременецьке медичне училище. На Майдан вперше приїхала 4 грудня. Жила в наметах, у Будинку профспілок та Київській міській держадміністрації. Чергувала, розносила ліки, приймала пацієнтів у КМДА. 20 лютого біля Лядських воріт снайпер поцілив Олесі в шию. Куля пройшла за сантиметр від сонної артерії.

У США Мілла Йовович у своєму Твіттері висловила підтримку на адресу Олесі.

11 днів лежала у Київській лікарні № 17. Після повернення залишилася в Києві, навчається на 3 курсі медичного факультету №2 в Національному медичному університеті імені О. О. Богомольця. У 2015 році стала лауреатом першої іменної стипендії імені Володимира Юричка. Нагороджена орденом «За мужність» III ступеня – за громадянську мужність, самовіддане відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, виявлених під час Революції Гідності.

Фото зі сторінки Олесі Жуковської у Фейсбук

Вибір читачів за тиждень

Відео