Орест Сарматський

Сумлінні тернополяни зробили ривок в оплаті за житлово-комунальні послуги

inx960x640 (Copy)

Оприлюднено дані про оплату населенням Тернопільської області житлово-комунальних послуг у квітні цього року.

У квітні жителями області оплачено за житлово-комунальні послуги, включаючи погашення боргів попередніх періодів, 142,7 млн грн (у 3,8 раза більше нарахованих за цей період сум), за постачання електричної енергії – 50,5 млн грн (127,5% нарахованих за цей період сум).

Про це повідомляє обласне управління статистики.

Повідомляється, що рівень оплати населенням перевищує 100% за рахунок погашення боргів попередніх періодів та перевищення нарахованих бюджетних коштів (призначені субсидії) організаціям, що надають домогосподарствам житлово-комунальні послуги, над вартістю фактично спожитих послуг.

Заборгованість населення за постачання природного газу на кінець квітня 2018 р. становила 110,3 млн грн, за централізоване опалення та постачання гарячої води – 57,9 млн грн, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 31,9 млн грн, за вивезення побутових відходів – 5,4 млн грн, за постачання електричної енергії – 63,0 млн грн. У той же час, шляхом перевищення нарахованих бюджетних коштів (призначені субсидії) організаціям, що надають домогосподарствам послуги централізованого постачання холодної води та водовідведення, над вартістю фактично спожитих послуг, заборгованість населення з оплати цього виду послуг на кінець квітня 2018 р. була відсутня.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео