Орест Сарматський

USAID профінансує участь українських садівників у найбільшій виставці Азії (Агро-новини)

05 (Copy)

Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» (ARDS) готовий підтримати участь п’яти українських малих чи середніх агропідприємств (МСП) у найбільшій у Азії виставці плодоовочевої продукції Asia Fruit Logistica’2018.

0501 (Copy)
0501 (Copy)

Проект до 15 червня приймає заявки від зацікавлених МСП-виробників і переробників фруктів, ягід та овочів, говориться у повідомленні USAID.

«Asia Fruit Logistica'2018 відбудеться у Гонконзі 5-7 вересня цього року. Asia Fruit Logistica є єдиною щорічною міжнародною торговельною виставкою в Азії в секторі фруктів та овочів, що сфокусована на виробництві свіжої продукції, а також на продуктах з неї. Виставка об'єднує ключових гравців бізнесу з усього світу, що робить цей захід корисним як для відвідувачів, так і для учасників. Участь у заході дає можливість тримати руку на пульсі останніх тенденцій на мінливому ринку свіжих продуктів, встановлювати нові ділові контакти та розвивати бізнес», — йдеться у повідомленні проекту.

Проект відшкодує 5 відібраним українським учасникам виставки витрати на оренду виставкового стенду стандартної забудови (30 кв. м) і дизайнерське оформлення стенду та розробку і публікацію маркетингових матеріалів.

Прогноз: В Україні виробництво кукурудзи зросте, сої — знизиться 

soybeans and corn seeds
soybeans and corn seeds

Загальне виробництво зернових  в Україні в 2018/19 МР становитиме 63,5 млн т, що на 2,2 млн т більше попереднього маркетингового року.

Про це свідчить прогноз Міжнародної зернової ради (IGC), говориться у повідомленні «Української аграрної конфедерації» (УАК).

Як зазначається, такий ріст має забезпечити зростання виробництва кукурудзи на 3,3 млн т, в той час як обсяги пшениці знизяться на 0,8 млн т.  Загальний експорт зернових зросте на 1,5 млн т, внутрішнє споживання знизиться. Прогрози стосовно загального виробництва були знижені для ЄС, Казахстану, Росії та США. У той же час, очікується ріст виробництва в Аргентині, Австралії та  Канаді.

Прогнози щодо світового виробництва за місяць для сої зросли на 1 млн т. Проте, порівняно з результатами минулого маркетингового року,  обсяги збільшаться на 20 млн т.  Що ж до України, то прогнози стосовно виробництва сої в 2018/19 МР складають 3,7 млн т, що  на 0,3 млн т менше, порівняно з 2017/18 МР, обсяги експорту знизяться на 0,1 млн т і становитимуть 1,2 млн т.

Вибір читачів за тиждень

Відео