Від чого залежать зарплати тернополян?

Гройсман_1024x634

Те, чи можуть зрости зарплати та пенсії на Тернопільщині, залежить від економіки країни. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Він додав, що ключовою запорукою у збільшенні мінімальної зарплати і середньої зарплати по Україні є зростання та можливості економіки. 

Про це повідомляють на сайті Урядового порталу.

В. Гройсман вказав на те, що, фактично, його уряд першим поставив питання збільшення мінімальної зарплати до 3200 грн з 1 січня 2017 року.

«Сьогодні мінімальна зарплата 3723 грн. Як тільки буде найменша можливість це зробити (підвищити мінімальну зарплату), я це із задоволенням зроблю. Я ініціатор і прихильник цього. Головне – можливості економіки», - сказав Володимир Гройсман.

Крім того, прем'єр-міністр додав, що в Україні повинна збільшитися кількість робочих місць. Важливим є і показник середньої зарплати по країні. За підсумками року вона має бути біля 10 тис. грн.

«Але важливо, аби розвивалася економіка. Багато треба зробити. Відкрити можливості для інвестиції. Будуть інвестиції – буде зростання. Важливо мати довіру людей, довіру партнерів», - зазначив Глава Уряду.

«Цього року було підвищено пенсії військовослужбовцям, а з наступного року планується збільшити пенсії працівникам із великим трудовим стажем», - зазначив В. Гройсман.

Довідково

У квітні середня реальна зарплата в Україні зросла до 8480 грн. Це на 0,4 % перевищує показник березня і на 12,5 % перевищує показник квітня 2017 року. За даними Державної служби статистики України, середня реальна зарплата в 2,3 раза вища за затверджену мінімальну зарплату. В галузевому розрізі зарплати вище середнього виплачувалися в промисловості, передусім добувній та фармацевтичній, в машинобудуванні, традиційно в фінансовій сфері та на транспорті.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео