Віра Олександрович

Тернопільщина: «Армагедону» у п’ятницю вже не буде? (фото, відео)

Електронну петицію про «Преміювання кращих випускників шкіл» краю підтримали депутати Тернопільської обласної ради вчора, 5 червня. І це було єдине позитивне рішення за все засідання. Тож керівництво ради уже має свій план на п'ятницю, 8 червня.

Про те, що справді відбувалося у залі засідань, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Вояки АТО потребують негайного лікування

- Це петиція щодо преміювання дітей, які склали ЗНО на 200 балів. Вона набрала необхідну кількість голосів, - переконував колег і численних гостей у залі заступник голови облради Любомир Крупа. – Це займе не більше кількох хвилин.

Відповідно до вимог закону, це питання розглянули першим. І «за» дуже швидко і дружно висловилися аж 46 представників різних фракцій.

Зала
Зала

Окрім того, до депутатів звернулися представники громадських організацій учасників АТО. Просили про допомогу на лікування поранених і хворих побратимів, а також забезпечення їх безкоштовними ліками.

- Прийшли ми до вас тому, що, на превеликий жаль, мусимо просити допомогу, - каже голова правління ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини» Ружена Волянська. – Просити виділення коштів на лікування, на операції бійцям АТО або членам їхніх родин. Сьогодні я до вас звертаюся від Михайла Марчука, Богдана Іванюка, Юрія Зайли і Романа Петришина. Вони потребують негайного лікування.

Ружена_Волянська
Ружена_Волянська

В обласній раді пообіцяли розібратися у цьому питанні. Там паче, на програму «Турбота» виділили кошти з обласної казни.

Рішення прийняли «за основу» - було аж 39 «за»

Звернувся до політиків і координатор на Тернопіллі і загалом у Західній Україні волонтерської групи «Схід і захід єдині назавжди» Василь Конько.

Атмосфера у залі
Атмосфера у залі

- Ані бійці, ані волонтери проти громадськості не будуть виступати, - каже він. – Тому для нас такою болючою є нині тема створення Білецької громади. Ми завжди будемо йти назустріч – сім’ям, дітям. Прошу усіх депутатів звернути на це увагу.

Нагадаємо, засідання було дуже непростим. Після кількагодинної дискусії і палких дебатів депутати не змогли найти консенсусу, тому голова обласної ради Віктор Овчарук оголосив перерву до п’ятниці, 8 червня.

- Мені дуже прикро, що сьогоднішнє обговорення змін до Перспективного плану перетворилося у війни політичного піару, а сесійна зала, у свою чергу, стала ареною боротьби амбіцій, - каже він. - Нікому із обласних депутатів не додає авторитету влаштований абсолютно неприпустимий безлад. Особливо непокоїть те, що краян просто використали...

До речі, рішення щодо внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Тернопільської області прийняли «за основу» - було аж 39 «за». Але ставити крапку у п’ятницю депутати, схоже, у цьому питанні вже не планують.

- Я пропоную це питання зняти, - продовжує Віктор Овчарук. - Раніше громади об'єднувалися, готували документи, реєструвалися, а тоді ми приймали зміни до перспективного плану, щоб у цих ОТГ отримали фінансування. На засіданні 5 червня всі наголошували на добровільному об’єднанні, то чому б громадам не провести усі необхідні процедури щодо об’єднання, підготувати документи, зареєструватися в ОДА, як вимагає закон. Саме це і буде добровільним об’єднанням!

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«158790,158791,158788,158787»]

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео