Оксана Бучко

Молодіжні ініціативи українських та європейських експертів перейняла тернополянка (фото)

1

Серед 80 молодіжних центрів та 175 активістів, молодіжних працівників та представників влади з усіх областей України у ІІ Міжнародному Форумі взяла участь голова тернопільської ГО «Генерація змін» Ірина Богачук. Вона побувала на Сході країни у Святогірську, де цього разу провели захід.

Форум під назвою «Від ініціативи до дії» дав змогу обмінятись досвідом з активістами усіх регіонів України, а також з представниками європейських мереж молодіжних центрів з Люксембургу, Вірменії, Естонії та Ірландії. Співорганізаторами заходу виступили Департамент молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України, Управління у справах сім'ї та молоді Донецької ОДА, Асоціація молодіжних центрів України.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«158944,158945»]

На урочистому відкритті форуму учасників вітав заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема та заступник Голови Донецької ОДА Віктор Ремський.

Протягом трьох днів свою роботу презентували: Асоціація молодіжних центрів України, Європейська конфедерація молодіжних клубів ECYC, Європейська агенція Eryica, проект U-Report ЮНІСЕФ в Україні. Учасники вивчали кращі міжнародні і національні практики діяльності молодіжних центрів та працювали над посиленням співпраці в напрямі розвитку молодіжної інфраструктури в Україні. Також директор українського форуму благодійників Анна Гулевська-Черниш розповіла про соціальне підприємництво, його актуальність та про чимало успішно реалізованих по всій Україні проектів.

2
2

- Ми детально ознайомились з роботою представлених закордонних молодіжних центрів та методами втілення їх місії – допомагати розвивати громадську активність молоді шляхом пропаганди молодіжних ініціатив, - розповіла Ірина Богачук. – Також мали змогу побачити, як діють такі центри на Донеччині: «Теплиця» (м. Слов’янськ), «Вільна хата», «Lesya Hub», «Art Hub» (м. Дружківка), а також Донецький обласний дитячо-молодіжний центр у Краматорську.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«158943,158946,158947»]

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео