Оксана Бучко

Якість освіти у Тернополі контролюватимуть більше

ombud-890x395

Контроль над якістю освіти в регіонах, зокрема і на Тернопільщині, перейде до нового омбудсмена. Посаду уповноваженого з прав людини в сфері освіти ввели нещодавно в Кабінеті Міністрів. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду за пропозицією Міністерства освіти і науки.

Тож у першу чергу будуть контролювати якість у відповідності до отриманих коштів на освіту, які переходять на місця, зазначила міністр освіти Лілія Гриневич. Це стосується і закладів вищої освіти.

Інститут освітнього омбудсмена працюватиме з 1 січня 2019 року. Вимоги до претендента наступні: він не може поєднувати свою роботу з іншою діяльністю, окрім творчої та викладацької, має бути громадянином України, що проживає на території держави не менше 5 років, мати вищу освіту та відповідний досвід роботи, а також вільно володіти державною мовою.

Він розглядатиме скаргу у строк не більше місяця. Якщо скарга знайшла обґрунтування, то протягом 5 робочих днів омбудсмен вживає заходів для захисту прав заявників. Особливу увагу уповноважений буде приділяти навчанню учнів з особливими потребами.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео