«Почаїв – українське патріотичне місто, а не центр російського православ’я» – запевняє депутат

паляниця

Депутат Почаївської міської ради пояснив, чому на останній сесії не виносили питання про звернення щодо утворення Єдиної помісної церкви в Україні. Тараса Паляницю обурює необ'єктивне ставлення з боку ЗМІ.

«На просторах Тернопільських інтернет-ресурсів поширюється інформація щодо «відданості» Почаївської міської ради московському патріархату» – пише депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця.

Він зазначає, що Почаїв є проукраїнським та патріотичним містом. Питання про церкву не виносилося на голосування, переконує депутат, через серйозні проблеми зі школою міста. Вони потребували негайного вирішення, важливе національне питання поміж цього хаосу могло загубитися.

«Як у весь цей контрольований хаос можна було вставити надважливе питання національного та державного рівня, з подальшим позитивним голосуванням – ні тоді, ні зараз я не знаю. Більш ніж впевнений, що жителі Почаївської громади і депутати Почаївської міської ради виступають за єдність національну, українську, мовну та релігійну!» – наголошує Тарас Паляниця.

Також чоловік запрошує всіх охочих, враховуючи і представників мас-медіа, приїхати у Почаїв та переконатися, що це українське місто.

«Почаїв є патріотичним українським містом, але аж ніяк не опорою чи центром російського православ'я. Тим, хто не згідний з цим твердженням, готовий особисто перевести ознайомлювальну екскурсію містом, відвідати не тільки Почаївську Лавру…» – переконує депутат міськради.

Фото з відкритих джерел та сторінки Тараса Паляниці у Фейсбук

Вибір читачів за тиждень

Відео