Орест Сарматський

Гройсман на Тернопільщині сказав, що уряд запроваджує низку програм підтримки аграріїв (фото)

DSC_9049 (Copy)

Український уряд активно запроваджує справедливі інструменти чесної підтримки тих, хто працює на агроринку.

Цю тезу висловив під час робочої поїздки на Тернопільщину Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

- Ми наочно бачимо результати урядової підтримки сільгоспвиробників,  запроваджені, передусім, цього року. Такі програми направлені і на зростання поголів’я, насичення ринку продукцією українського виробництва, - сказав Прем’єр-міністр під час зустрічі із аграріями на Всеукраїнському Дні поля і саду в області.

За його словами, цього року держава компенсує 25% вартості сільгосптехніки, невеликим фермерським господарствам – 40%. Також надається пріоритет розвитку тваринництва, виплачується 2500 грн за теля віком до 13 місяців для домашніх господарств. Окрім цього, держава компенсує 25-30% вартості будівництва тваринницьких  комплексів.

Голова Уряду закликав тернопільських аграріїв та їхніх колег з інших регіонів України активніше брати участь в урядових програмах, які дозволяють суттєво здешевити виробничий процес і направити ресурс у розвиток, отримати нові можливості зростання аграрної галузі.

Сьогодні ж Прем’єр-міністр ознайомився з роботою Чортківської філії «СЕ Борднетце-Україна».

Нині завод активно розвивається і вже працює над розширенням та збільшенням потужностей. Сьогодні на підприємстві з німецько-японськими інвестиціями, яке є системним розробником і постачальником продукції для авто моделей Фольксваген та Ауді, працевлаштовано 1 100 осіб. Середня заробітна плата становить 8 тис. 200 грн.

Після завершення ІІ черги будівництва, де вже добудували виробничі та адміністративні приміщення на площі 12 тис. квадратних метрів, роботу отримають ще 2,5 тисячі осіб. Загалом в реалізацію цього проекту вкладено 12 мільйонів євро інвестицій.

- На систему екстреної медицини у 2018 році потрібно  бюджетних асигнувань у розмірі 10-11 млрд грн.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман говорив під час візиту у Чортківський державний медичний коледж.

- На порядку денному - збільшення уваги до системи екстреної медицини. Щоправда, тільки цей напрямок потребує лише цього року бюджетних асигнувань у розмірі 10-11 млрд грн, - сказав Гройсман.

На його думку, започатковані ініціативи – добудова лікарень, запуск програми «доступні ліки», створення мережі кардіоцентрів через надвеликий відсоток смертності українців через серцево-судинні захворювання, зміна фінансування надання допомоги за принципом «гроші ходять за пацієнтом».

Після відвідин Чорткова Володимир Гройсман відбув у столицю.

DSC_9043 (Copy)
DSC_9043 (Copy)

DSC_9029 (Copy)
DSC_9029 (Copy)

DSC_9024 (Copy)
DSC_9024 (Copy)

DSC_9010 (Copy)
DSC_9010 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео