Винних в отруєнні дітей на Кременеччині обіцяють покарати

діти отруєння

Наразі фахівці встановлюють – хто винен в отруєнні дітей на Кременеччині. Про хід розслідування та про те, як зараз почувають постраждалі, розповів голова Кременецької райдержадміністрації Володимир Козубський.

«На щастя, згідно з останніми повідомленнями лікарів, діти йдуть на поправку і готуються на виписку додому! Раніше було ушпиталено в інфекційне відділення Кременецької комунальної лікарні дев'ятеро дітей, які відвідують навчально-виховний комплекс «Гаївська ЗОШ І-ІІ ступенів-ДНЗ». Медики попередньо діагностували гастроентероколіт. Уся необхідна медична допомога маленьким пацієнтам надана і вони продовжують її отримувати.

Я особисто дав доручення спеціалістам Кременецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області та працівникам Кременецького відділу Тернопільської регіональної державної лабораторії вживати максимально можливих заходів для встановлення причини захворювання дітей. До даного епідрозслідування долучені працівники державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України»» – пише Володимир Козубський.

На навчальний заклад чекає непроста перевірка, зокрема на наявність сертифікатів на продукти харчування, також перевірять воду, посуд. На час розслідування заклад закрили.

Володимир Козубський запевняє, що тих, з чиєї вини отруїлися діти, знайдуть і покарають.

«Як керівник Кременецького району запевняю, що після отримання офіційних висновків відповідних служб про причини того, що сталося з дітьми, винні особи понесуть персональну відповідальність. Але прошу до завершення епідрозслідування не вестися на дописи окремих авторів у соцмережах, які вже заздалегідь зробили висновки, а користуватися лише перевіреними даними. Про результати буду інформувати жителів Кременецького району» – зазначає очільник.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео