Віра Олександрович

Якби не аграрії, торішній рекорд на Тернопільщині не побили б

Mytnytsya2

Майже 566 млн грн уже спрямували до бюджету із Тернопільської митниці ДФС.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

За п’ять місяців 2018-го із Тернопільської митниці ДФС перерахували до державного бюджету 565,9 млн грн, - уточнюють у податковій. - Це – аж на 69,3 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2017-го.

Зокрема, спрямували: 492,4 млн грн - податку на додану вартість (ПДВ), 57,7 млн грн - мита, 14,1 млн грн - акцизу, 1,8 млн грн - плати за здійснення митних формальностей та інших надходжень.

Найбільший вплив на зростання надходжень у січні-травні мала сезонна активізація імпортерів сільськогосподарської техніки, - наголосили на митниці. - Усього при ввезенні такої техніки і запчастин до неї сплатили 142,6 млн грн, тобто 25% від адміністрованої суми податків.

Вагомий вплив мало також збільшення обсягів ввезення найбільших платників у зоні діяльності митниці.

Тільки 5 найбільших платників податків, не враховуючи імпортерів с/г техніки, сплатили до бюджету 156,5 млн грн, - кажуть на митниці. – А це - 28% від адміністрованої суми.

Ввезення автомобілів громадянами забезпечило надходження 10% платежів, однак порівняно із минулим роком нині в цьому плані спостерігається спад.

Серед товарів, при митному оформленні яких сплатили найбільше податків, переважали: легкові автомобілі (сплачено 57 млн грн – прим.), сідельні тягачі і трактори (44,7 млн грн) і машини для збирання врожаю (37,7 млн грн), підбили підсумки у податковій.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео