Як на Тернопільщині повертають людей до активного життя

59f068f6dec0c70908537ac3650adca5

Завдяки підтримці  влади та співпраці із запорізькою клінікою «Мотор Січ» травматологічний відділ Чортківської центральної комунальної лікарні розпочав проведення операцій з ендопротезування кульшових суглобів. Про це повідомляє лікар-травматолог, заступник головного лікаря з експертизи Чортківської ЦКРЛ Андрій Ружніцький на сайті chortkiv.life.

Більш ніж за 3 місяці було успішно встановлено близько 20 протезів кульшових суглобів.

Лікарі відділення ЧЦКРЛ пройшли стажування в Запорізькому медичному університеті на базі клініки «Мотор Січ» під керівництвом завідуючого відділення травматології  Вадима Миколайовича Чорного.

Нині пацієнтам встановлюються протези заводу   «Мотор Січ», які за якістю є надійними протезами, а за ціною – втричі нижчою за європейські аналоги.

Довідка: Остеопороз (системне захворювання скелета, яке характеризується зменшенням маси кісток та зміною їхньої мікроархітектури, що призводить до підвищеної крихкості кісток, і, як наслідок, до підвищеного ризику переломів; змінами в нервовій системі та внутрішніх органах) як в світі, так і в Україні часто призводить до розвитку артрозів кульшових суглобів та виникнення переломів шийки стегна під час низько енергетичних травм (при остеопорозі навіть невеликий поштовх може стати причиною перелому), що в свою чергу призводить до інвалідності та стійкої втрати працездатності.

Щоб повернути цих пацієнтів до активного життя, позбавити хронічних больових відчуттів та якщо не допомагає консервативне лікування й операції з відновлення функції суглоба, необхідно проводити протезування.

АТ «МОТОР СІЧ» понад 20 років займається виробництвом та реалізацією виробів медичного призначення. За цей час розроблено та впроваджено у практику системи ендопротезів тазостегнового та колінного суглобів, які широко застосовуються у клініках України, у тому числі перший вітчизняний ендопротез колінного суглоба «Мотор Січ ЕПК-2». У розробці конструкції ендопротезів брали участь провідні фахівці України в області травматології – фахівці Інституту травматології та ортопедії (м. Київ), металознавства та електрозварювання – фахівці Інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона, Інституту проблем матеріалознавства ім. І. М. Францевича НАНУ та Інституту надтвердих матеріалів ім. В. М. Бакуля НАНУ; фахівці Медичного інституту м. Запоріжжя та Медичної академії м. Дніпропетровська, якими були враховані всі міжнародні вимоги до імплантатів по системі ISO.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео