Оксана Бучко

З житлом на Тернопільщині пощастило двом сім’ям переселених

211292fl

Всесвітній день біженця припадає на 20 червня. У цей день варто згадати, що на Тернопільщині перебуває на обліку 2127 осіб, які переселились зі Сходу країни. Від початку окупації території двом сім’ям, переселеним в нашу область, надали грошову допомогу на придбання власного житла.

Як повідомили в обласному управлінні містобудування та архітектури, з обласного бюджету фінансувати програми для забезпечення житлом переселених неможливо, а державної підтримки для повноцінної реалізації такої діяльності немає у достатніх обсягах.

Проте безповоротна державна фінансова допомога, якою скористались дві сім’ї, має великі переваги.

Це сума у розмірі 284,5 тис. грн, яку дають на придбання власного житла, повідомив директор регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Андрій Козак.   І це не схоже на програму масового забезпечення житлом, яку практикують в інших областях. До прикладу, у Маріуполі фінансують житло міська рада спільно з Міністерством тимчасово окупованих територій. І це житло буде на балансі міської ради, а не у власності людей.

Ці дві сім’ї, які отримали кошти, проживають у Тернополі. Наразі на обліку в управлінні є 64 сім’ї на отримання доступного житла, у тому числі переселені.

Всього в області проживає 1371 сім’я ВПО.  Як повідомили в обласному департаменті соціального захисту населення, переселеним особам за січень-травень 2018 року виплатили допомоги на суму 3,7 млн грн.

До слова, у світі налічують близько 20 мільйонів біженців і 25 мільйонів внутрішньо переміщених осіб.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео