На Тернопільщині відбулась подія «світового масштабу»

c133beaf334f715f9037a6cbed66bf12

20 червня 2018 року у Лозівській школі відбулась вагома подія для всієї громади. Відкрито першу  в Україні сільську шкільну автоматизовану обсерваторію. Про це повідомляється на сайті Байковецької ОТГ.

До офіційного урочистого відкриття долучилась посол США Марі Йованович. Проект реалізовано за кошти громади та Сполучених Штатів Америки.

Будівництво стало можливим за підтримки програми Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» та за співфінансцванням з місцевого бюджету Байковецької сільської ради.

 - Обсерваторія та телескопи в Байковецькій громаді – це дуже гарна нагода для мешканців та гостей громади навчатися, досліджувати та дізнаватися про космос. Учні Байковецької громади одного дня можуть стати майбутніми науковцями та винахідниками, які не лише допомагатимуть Україні розвивати її технічний потенціал, але й просувати її здобутки на міжнародному рівні. Майбутнє для вас починається тут, в Байковецькій громаді, де учні мають можливість реалізовувати свої мрії та починання. Я з нетерпінням чекаю на історії успіху з громади та бажаю, щоби про ваші здобутки дізналися колеги та однолітки далеко поза її межами, - відзначила Посол США в Україні Марі Йованович.

Також Марі Йованович поспілкувалася зі школярами про їхнє навчання, особисті враження від нової обсерваторії та власні астрономічні спостереження.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео