«Перемагайте себе і робіть те, що подобається…» - тренер Міла Кучеренко розповіла про користь йоги

2

Разом з усім світом тернополяни 21 червня святкують Міжнародний день йоги, який був започаткований у 2015 році. Такий день для святкування обраний не випадково, оскільки 21 червня – найдовший день у році, День літнього сонцестояння.

Практикують заняття йогою у всьому світі, адже вона допомагає покращити не тільки духовний стан людини, але й фізичний. У Тернополі діє багато студій, де викладають йогу та розповідають про її користь людям.

Однією із тернопільських тренерів, яка навчає людей та сама займається йогою є Міла Кучеренко. У інтерв’ю із журналісткою ТЕРЕНу Міла розповіла про те, чим корисна йога для здоров’я людини, які є види йоги, коли можна побачити перший результат від занять.

- Розкажіть, чому ви обрали для себе заняття йогою та коли вперше спробували йогу?

- У дитинстві я займалася гімнастикою, легкою атлетикою і йогою. Свій перший урок відвідала з мамою, коли мені було 13 років. Тоді, йога мені не сподобалася: заняття були надто довгими, усі співали «Ом» та лежали у «шавасані» пів години (та зараз я розумію, що така йога корисна для старших людей). Пізніше я займалася у тренера, де йога поєднувалася із пілатесом і фітнесом. Такий формат занять мені сподобався і на даний момент, я викладаю саме у такому напрямку.

4
4

- Які є техніки йоги та яку із них викладаєте своїм учням?

- Є різні види йоги:  Аштанга, Хатха, Кундаліні, але більшості людей ці назви нічого не кажуть. Та насправді асани (вправи) усюди схожі, відрізняються лише послідовність та акценти. Я не веду заняття у певному, одному стилі, не люблю рамки. Я зрозуміла, щоб тіло було здоровим та сильним, потрібно поєднувати різні стилі. На своїх заняттях я даю людям вправи з йоги, пілатесу та навіть фітнесу. Хоча всі види сучасних тренувань походять із йоги.

- Як довго ви навчалися йоги самі та наскільки важко було?

- Більшість вправ, такі як підйоми на руках, я навчалася довго, це були 3 місяці щоденних тренувань. Я вже тоді викладала і ставала сильнішою практикуючи. Але більшість людей, які приходять до мене на заняття, можуть зробити те, до чого я йшла кілька місяців. Це все індивідуально, бо хтось більш гнучкий чи сильний, але результати отримують ті, хто працює і не здається. Перемагає себе і робить те, що подобається.

- Як довго ви навчаєте інших людей?

- Я вже більше року викладаю йогу, можливо, це не багато, але я бачу результати, скільки людей «стали на голову», схудли, сіли на шпагати. Найцікавіше те, що я треную людей різного віку, від 7 і до 55 років.

3
3

- Які ви бачите позитивні сторони від занять йогою?

- Моя йога – це лише вправи, не медитації. Йога робить людей впевненішими, сильнішими, гнучкими, покращує поставу та здоров’я в цілому.

- Розкажіть, як заняття йогою вплинули на вас?

- Я стала впевненішою у собі, щасливішою, бо усі мої учениці та учні надзвичайно хороші. І я радію кожному із їхніх результатів.

1
1

- Чи є у вас кумир-йог?

- Ні, кумирів немає, кожен надихає,  бо немає меж досконалості, кожен по-своєму сильний.

- Які поради ви можете дати людям, які хочуть займатися йогою?

- Все залежить від тренера, якщо знайти свого тренера – все вийде. Пробуйте, не бійтеся змін, а які зміни принесе вам йога – побачите самі.

8
8

7
7

5
5

Фото із сторінки Міли Кучеренко

Вибір читачів за тиждень

Відео