Чому згуртувалися тернопільські активісти? (відео)

35884278_658625861150482_8878002472359034880_n

Вчора, 22 червня, у Тернопільському прес-клубі презентували Коаліцію громадських організацій «Тернопільський центр реформ».

Це платформа, яка об’єднує 25 організацій. Всі громадські організації, які входять до коаліції дуже різні, вони об’єднують економістів, юристів, журналістів, творчих людей тощо.

Наша мета – об’єднати активістів громадськості Тернополя, зробити так, щоби влада чула громадський сектор і з ним вміла рахуватися, - розповідає Анжела Кардинал

Коаліція вже має власний офіс у центрі Тернополя ( на вулиці Барвінських) та секретаріат.

Коаліція громадських організацій не є чиїмось політичним проектом. Направду є хороша ідея - об'єднати всі громадські організації і людей, яких ми називаємо експертами, хоча їх у Тернополі не так вже й багато. Ми об'єдналися у квітні минулого року. Це було дуже складно, адже ми до цього часу працювали кожен у своїй організації, у своїй маленький чи великий команді, десь мали свої ідеї, щоби їх втілювати, і ми їх робили, але вони не давали якогось такого великого сумарного результату. І за рік часу не маючи фінансування, не маючи якогось конкретного кінцевого бачення, ми не розбіглися. Приємним є те, що в коаліцію і надалі вступають громадські організації і команда збільшується, - розповідає Василь Томчишин.

Коаліцію було створено в Тернополі ще рік тому завдяки співпраці із Реанімаційним Пакетом Реформ – одним із найбільших об’єднань громадських організацій та експертів України.

https://youtu.be/7GPtBIJ1xoA

Звичайно, ми стикаємося з такими труднощами, що влада і надалі продовжує бути закритою. Ми хочемо, щоб влада чула те, що хочуть зробити громадські організації і почула те, що вони хочуть змінити свою країну на краще, - зазначає Василь Томчишин.

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео