Які зміни чекають на тернополян?

35932244_658625944483807_8896048494712717312_n

Вчора, 22 червня, під час презентації у Тернопільському прес-клубі Коаліція громадських організацій представила дорожню карту реформ.

Що цікаво,  тернопільська організація стала однією з перших, які розробили дорожню карту реформ, завдяки якій вони намагатимуться вирішити актуальні проблеми міста та області.

https://youtu.be/pAWDBf8h3wQ

1
1

2
2

Інвентаризація земель комунальної власності. Ми ще минулого року запустили сервіс -онлайн карту комунального майна міста. Та на жаль сайт не оновлюється. Тому ми б хотіли доповнити онлайн-реєстр комунального майна реєстром комунальних земель, який буде зрозумілий для користувачів, - зазначає співголова Ради Коаліції громадських організацій “Тернопільський центр реформ” Василь Томчишин.

3
3

4
4

Впорядкування розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності - це також доволі цікавий для Тернополя пункт. Для того, щоб МАФи хаотично не розміщувались, ми уже розробили концепцію, яким чином це можна змінити, - пояснює Василь Томчишин.

6
6

Ефективність використання коштів місцевих бюджетів. Спеціалісти аналітичної групи акцент над цим проектом працювали ще навіть до початку створення коаліції. Тож якщо влада дозволить, ми зможемо зробити процес формування бюджету і розподілення бюджетних коштів більш прозорим, - зазначає Василь Томчишин.

7
7

8
8

9
9

Створення єдиної електронної черги вакансій для працівників освіти - це досить нова ідея. Я би хотів, щоб молоді спеціалісти потрапляли в школи на вакантні посади вчителів більш прозоро і не через кабінети чиновників, - наголошує Василь Томчишин.

10
10

Створення єдиної бази діячів мистецтва Тернопільщини. Є ідея створити єдину платформу, де будуть вказані  імена й прізвища людей. Не лише людей, які займаються мистецтвом, а карту закладів культури, які можуть відвідувати лише тернополяни, жителі області, а й туристи, які приїжджають в гості, - каже Василь Томчишин.

11
11

12
12

Оновлення положення про громадський бюджет Тернополя. Ми розуміємо, що положення які є зараз мають багато недопрацювань, тож ми хочемо це виправити, - пояснює Василь Томчишин.  

13
13

14
14

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео