Орест Сарматський

Перші вітчизняні абрикоси продають на третину дешевше, ніж минулого року (Агро-новини)

25 (Copy)

Українські садівники почали продавати перші великі партії абрикосів. Продукція коштує вже на третину дешевше, ніж на початку реалізації минулого року. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Фермери готові відвантажувати абрикос по 10-15 грн/кг, залежно від сорту, якості та регіону.

2501
2501

За словами садівників, сприятливі погодні умови дозволили їм цього року вийти на ринок в середньому на тиждень раніше, ніж у 2017 р. Та вже зараз вони висловлюють занепокоєння з приводу нового сезону.

Як відзначають фермери, високі температури призводять до стрімкого зростання поставок абрикосів на ринок, в результаті чого зараз пропозиція цієї продукції помітно перевищує попит. Крім того, тиск на ціни створює досить велика пропозиція дешевших фруктів з господарств населення.

Підприємці не виключають, що при такій ціновій динаміці вони можуть відмовитися від збору частини врожаю, враховуючи високі витрати на робочу силу.

В Україні стартував сезон продажу баштанних

На ринку України вже пропонують перші кавуни та дині з Херсону. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

На оптовому ринку Західної України ОРСП «Шувар» херсонський кавун, станом на 18 червня, пропонується за ціною 13-15 грн/кг.

2502
2502

Перша диня із Херсону з’явилася на ринку в цьому році на тиждень раніше від кавунів та коштує сьогодні 30-35 грн/кг. На ринку «Нежданний» у Херсонській області кавун сьогодні пропонують майже на половину дешевше – 7-8 грн/кг, а диня в середньому коштує 25 грн/кг.

Минулого року перші партії кавуна увійшли на ринок України в 20-х числах червня, а ціни на найбільшу ягоду в аналогічний період минулого року були на 40% вищими від поточних.

Диня в цьому році з’явилася на ринку на 2 тижні раніше, і в порівнянні із стартовою ціною в 2017 р., коштує майже на 8% дорожче.

Вибір читачів за тиждень

Відео