Віра Олександрович

Фініта ля комедія: у Тернополі всіх змушують і сміятися, і плакати (фото, відео)

Гучно гримнути дверима, щоб вразити глядача і… спокійно піти на «літні канікули», вирішили у Тернопільському обласну драматичному театрі ім Т. Г.Шевченка.

Власне, виставу, що закриє цей театральний сезон, покажуть у середу, 27 червня. І це буде драматична містерія «Тарас», яку цього року з нагоди Шевченківських днів поставив головний режисер театру Олег Мосійчук (читайте ТУТ прим.).

- Цю виставу актори зіграють до Дня Конституції України, а також – аби нагадати усім про безстрокове голодування, яке оголосив у російській тюрмі режисер Олег Сенцов, - розповідає керівник літературно-драматургічної частини обласного драмтеатру Ірина Папуша. – Ця грандіозна постановка без антракту і закриє наш сезон.

Втім, прощатися із глядачем на літо актори почали ще у неділю, 24 червня. Аби переглянути англійську комедію під назвою «Суто сімейна справа» до театру прийшло чимало тернополян. У партері, бельетажі і навіть на балконах вільних місць майже не було.

Нагадаємо, це була остання п’єса цього сезону. Поставив її тернопільський «король комедії» - режисер В’ячеслав Жила (читайте ТУТ прим.). Щоправда, цього вечора на сцені був особливий склад акторів. І бачити 31-річного Євгена Лаціка у ролі 18-річного юнака, який «висне» на лікарі, роль якого виконував 42-річний Микола Бажанов, було доволі дивно.

Кілька слів про сюжет п’єси, яку ви знову зможете побачити вже восени. Події розгортаються у центральній лондонській клініці. Там готуються до важливої конференції, але натомість у шанованому медичному закладі розгортається… суто сімейна справа. У делікатній ситуації опиняється лікар Девід Мортімер.

Вистава3
Вистава3

Йому нагадали про себе гріхи молодості. У лікарні з’являється колишня коханка і вже дорослий син доктора, який намагається познайомитися із татусем. Щоб зберегти свій шлюб, службове становище і кар’єру герой змушений безперервно викручуватися, а глядачі від цього впродовж 2-х годин тримаються за животи – від сміху.

Ось такий каскад несподіванок і жарти, як кажуть, «на межі» очікували глядача. І суто сімейна справа нікого не розчарувала.

Вистава4
Вистава4

- Дві години суцільної насолоди! - каже Лариса Шепелєва. – Ми так сміялися, що мало животи не понадривали. Я така задоволена, що пішла в театр! Тернопільські актори грають надзвичайно. Не обминайте театр!

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«163516,163517,163520»]

Фото і відео автора, а також – зі сторінки Михайла Урбанського

Вибір читачів за тиждень

Відео