Олег Снітовський

Замміністра аграрної політики на Тернопільщині закликав аграріїв не боятися кредитів

Уряд нині запроваджує досить доступні кредити під 1-1,5 відсотки. Тому сільгспвиробникам не треба боятися таких позик. Цю тезу висловив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета під час Міжнародного форуму аграрних інновацій «Нове Зернятко», що розпочався на Тернопільщині.

– Потрібно позбутися боязні щодо кредитів. От ми сьогодні на демонстраційних полях агрофірми «Агропродсервіс». Насіннєвий завод, новітня техніка, лінії технологічної переробки, посівний матеріал – у більшості все тут придбано за кредити. Нині уряд пропонує аграріям кредити за символічні відсотки – 1-1,5%. Назву ще одну цифру  – 6,3 млрд грн. Саме стільки коштів держава виділила для підтримки агропромислового комплексу. Це суттєва допомога, тільки потрібно розумно дати раду позиченим коштам, –  сказав Віктор Шеремета.

DSC_0158 (Copy)
DSC_0158 (Copy)

За його словами, цього року сільгоспвиробники отримали ряд значних преференцій. Серед них не тільки дешеві кредити, але й високопроцентна (від 40 до 90 відсотків) компенсація за придбання техніки, обладнання, насіння, дуже доступні кредити на вітчизняне насіння в державних банках.

Віктор Шеремета підкреслив, що головне для аграріїв зараз – вміло скористатись можливістю такої потужної державної підтримки і визначитись із напрямками власної діяльності.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео