Під Тернополем зібралося майже дві з половиною тисячі людей (відео)

MVI_6718.00_00_04_20.Still001

Міжнародний Форум аграрних інновацій «Нове зернятко» – Настасів-2018 пройшов неподалік Тернополя. Цього року участь у дійстві взяли майже дві з половиною тисячі людей. Компанія «Агропродсервіс» уже третій рік поспіль проводить такий захід.

Як розповідають організатори, «Нове зернятко» - це мрія, яка переросла у реальність.

- Сьогодні дійсно переповнюють емоції, а все тому, що ми розуміємо, що це свято – задум, який ми виношували декілька років попередніх, коли ми проводили звичайні Дні поля, і ми мріяли про те, щоб зробити більш широкий захід. Захід, який би був і доступніший, і який би приносив більше користі, - розповідає  директор компанії Агропродсервіс Андрій Баран.

Уже традиційно на Форум аграрних інновацій «Нове Зернятко» – Настасів-2018 завітали не лише гості із нашої області, а й чимало людей зі всієї країни та навіть з-за кордону, адже це своєрідний майданчик, який допомагає аграріям розвиватися.

- Для того, щоб ті малі фермери, які є в нас сьогодні на території України могли їхати сюди до нас на Тернопільщину і запозичати для себе ці знання, досвід і застосовувати його в себе. Не кожному виходить сьогодні полетіти в Австралію, Америку, а на місці це, звичайно, набагато простіше. І тому такі семінари, такі інноваційні форуми як «Нове зернятко» дають поштовх національній економіці, - зазначає генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський

За три роки Форум аграрних інновацій значно зріс, не лише за рівнем організації, а й за кількістю партнерів, учасників та масштабами.

- Я пам’ятаю, як три роки тому ця виставка – День поля «Нове Зернятко» робилася з нічого, із маленьких демонстрацій, із тих виставкових полів, які закладали на той період часу в полі Іван Адамович разом зі своєю командою. І сьогодні ви подивіться, який це міжнародний захід. Про що це говорить? Ми вміємо працювати, ми знаємо як працювати, ми вміємо виробляти. Але нам потрібна ефективна державна політика і сьогодні аграрії беруть на себе відповідальність не тільки за виробництво, а і за життя людей на місцях, а з наступного  року і в загальнонаціональному масштабі, - пояснює голова «Аграрної партії України» Віталій Скоцик.

Як наголосив заступник Міністра агрополітики Віктор Шеремета, такі форуми допомагають аграріям обмінюватися досвідом, знайомитися із новими технологіями та залучати партнерів.

- Те, що ось тут ми сьогодні можемо побачити - це те, що можуть фермери застосовувати в себе на полях і, відповідно, отримувати кращі результати, - каже заступник Міністра агрополітики Віктор Шеремета.

Головним партнером заходу уже третій рік поспіль є дистриб’юторська компанія ТОВ «Агроскоп Інтернешнл», яка співпрацює із «Агропродсервісом» уже 19 років.

- Такий потужний проект, як «Нове зернятко» є наслідком нової ери співпраці сільгоспвиробника із міжнародними виробниками і постачальниками технологій аграрних. Це здобуток експертизи, це здобуток наших партнерів «Агропродсервісу» і ми раді приймати в цьому участь і допомагати їм своїм досвідом, своїми знаннями із різних- країн світу, - зазначає голова наглядової ради ТОВ «Агроскоп Інтернешнл» Ірина Іванова.

Загалом під час  форуму учасники обговорювали проблеми аграрної галузі, обмінювалися досвідом, мали можливість оглянути демо-поля, аби ознайомитися із новими та найбільш родючими гібридами та сортами тих чи інших сільськогосподарських культур, а також поспілкуватися із виробниками та дистриб’юторами засобів захисту рослин, добрив та насіння.

[embed]https://youtu.be/XlUGy6eVRGw[/embed]

Відео: Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео