Олег Снітовський

Те, що у світі найпопулярніше, вже успішно діє і на Тернопільщині (фоторепортаж)

заставка_0132 (Copy)

У рамках форуму аграрних інновацій «Нове Зернятко» було презентовано суперсучасну техніку із США та Німеччини.

Під час форуму стенд на демонстраційному майданчику біля Настасова, де демонструвала свою продукцію компанія Wood-Mizer ТОВ «МОST-Україна»,  був одним із найвідвідуваніших. А воно і не дивно. Адже досі таку потужну сучасну техніку не кожен із учасників бачив на власні очі.

- Компанія «МОST-Україна», заснована у 2007 році, - розповідає генеральний директор компанії, головний офіс якої розташований у Байківцях Олександр Твердохліб. - Презентуємо американського  виробника деревообробного обладнання та інструменту і є ексклюзивними представниками в Україні. Крім того, ми - дилери у Тернопільській та Київській областях компаній STIHL та VIKING, це - бензомототехніка. Сюди ми приїхали бо розуміємо, що аграрії, це, передусім, господарники. У їхніх підприємствах, безумовно, є своя деревообробка, свої пилорами, надаються відповідні послуги мешканцям сіл.  Тому прибули на форум, щоб показати наші можливості для потенційних клієнтів, запропонувати їм співпрацю, можливість надання послуг мобільними пилорамами. Ми розуміємо, що для пересічного покупця наше обладнання, можливо і занадто дороге. Але переконаний, аграріїв, які мають можливість придбати дороговартісну сільськогосподаську техніку, наша продукція цікавить, - розповів Олександр Твердохліб.

За його словами, велика популярність устаткування Wood-Mizer пояснюється унікальною конструкцією обладнання, яке забезпечує точність розпилу, економічність та надійність. Серед продукції компанії – стрічкопильні верстати, призначені для якісної деревообробки від початкового рівня до масштабів виробництва, лісопильні лінії, стрічкові пили та заточувальні верстати. Так, широкий спектр стрічкових пил з різними варіантами профілю зуба робить можливою обробку деревини будь-якого типу. Також клієнтам пропонують додаткове обладнання – різноманітні пристрої для автоматичного виставлення товщини розрізання деревини, системи омивання пили та інші спеціалізовані опції.

Серед сучасного обладнання увагу присутніх привернула пилорама серії LT70, встановлена на демонстраційному майданчику компанії.

- Особливості конструкції LT70 у тому, що така модель оснащена новим ріжучим вузлом: шківи ріжучої головки мають збільшений діаметр, ширина пилок, які використовуються у цій моделі - 38 мм. Така стрічкова пилорама оснащена більш потужним двигуном – у стаціонарній версії 18,5 кВт, в мобільній версії 42 кінських сили. Ергономічна станина обладнана гідравлічною системою маніпуляції колодою, є  й інші особливості, в тому  числі й дистанційне керування процесом розрізування. Для роботи поза межами цеху зручно користуватися мобільною версією стрічкової пилорами LT70. Завдяки дизельному двигуну ця модель повністю автономно працює на виїзді. До мобільної версії в комплект поставки включено фаркоп, шасі, сигнальні ліхтарі та опори верстата, тобто весь комплект для транспортування.

Такі пристрої якісно розробляють колоди довжиною до 8,4 м, діаметром до 95 см, - проінформував Олександр Твердохліб учасників форуму, в тому числі й генерального директора компанії «Агропродсервіс» Івана Чайківського та голову Аграрної партії Україні Віталія Скоцика, які відвали демонстраційний майданчик компанії «МОST-Україна».

А на другий день форуму «МОST-Україна» влаштувала змагання на швидкісне розрізування колод. У такому турнір перемогла команда «Агпропродсервісу», яка й отримала нагороду – фірмовий підметальний пристрій від компанії Wood-Mizer ТОВ «МОST-Україна».

е03 (Copy)
е03 (Copy)

01
01

02
02

03
03

05
05

06
06

07
07

08
08

09
09

10
10

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео