Королева полів вижила попри відсутність опадів (відео)

MVI_6730.00_00_08_04.Still001

Пшениця – це не лише символ краси життя, щасливого добробуту, тілесного і духовного багатства, а й символ України. Адже з давніх давен саме хліб, продукт, виготовлений з пшениці, був символом добробуту та загалом життя. Тому не дивно, що і нині пшениця за посівними площами займає в Україні перше міс­це, не виняток і землі компанії «Агропродсервіс».

Близько 50 сортів пшениці, що вирощують на демо-полях підприємства, представили учасникам 3-го Міжнародного форуму аграрних інновацій «Нове зернятко» – Настасів-2018.

Усі представлені сорти є потужними та стабільними, з високим потенціалом продуктивності. Причому серед них є насіння як української, так закордонної селекції.

- Пшениця в нас добре перезимувала, на весну вийшла в хорошому стані. Весною трошки були проблеми з опадами. У квітні було тільки 8 мл і в кінці травня було 40. Зараз, в червні, вже з опадами все нормально, - розповідає головний агроном засобів захисту рослин компанії «Агропродсервіс» Ігор Ліщинський.

Загалом для товарних та виробничих цілей компанія «Агропродсервіс» висадила понад 10 тисяч гектарів пшениці та очікує на врожай не гірший, аніж у минулому році, незважаючи на малу кількість опадів цієї весни.

Відео: Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео