Оксана Бучко

ОТГ на Тернопільщині покажуть, що можна зробити на 10 тис. грн (фото)

IMG_0507 (Copy)

Більше шістдесяти молодіжних активістів з 10-ти ОТГ Тернопільщини долучилися до хакатону «Активуй громаду». У результаті три громади отримали по 10 тис грн на фінансування проектів. Їх вони продемонструють уже до кінця липня.

Захід у Тернополі організував Західноукраїнський ресурсний центр в рамках децентралізаційної програми DOBRE.

- Мета хакатону - розробити концепцію залучення жителів громад до розробки та реалізації політики на місцевому рівні, активізації молодіжних рад та громадських організацій для конструктивної участі у розвитку сіл та містечок Тернопільщини, - наголосила менеджер ЗУРЦ Соломія Саврук.

Проекти мали б враховувати громадську думку в ОТГ: ініціювання петицій, адвокаційні кампанії для втілення ідей, популяризація  громадського бюджету.

Перше місце за сумою оцінок журі отримала команда Теребовлянської ОТГ. Їхня молодіжна організація запланувала провести тур населеними пунктами громади, аби активніше долучати мешканців віддалених від центру сіл. Нагадаємо, ця громада показала усій Україні принципи економії коштів.

Молодь Микулинецької ОТГ проведе інтеграційний «Велодень», де також розповідатимуть, як ініціювати власні ідеї завдяки громадському бюджету.

Проект Скалатської команди – пересувний кінотеатр просто неба, аби в різних населених пунктах громади дивитись та обговорювати фільми, наукові передачі, а також транслювати промосюжети про ініціативи та досягнення у громаді.

- Я вперше брала участь у такому заході. Сам процес дуже злагоджений і динамічний. Це чудова можливість для молоді ініціювати корисну для громади ідею, отримати поради фахівців, підтримку і фінансування. Круто бачити, як твої ідеї втілюються у громаді, – поділилася учасниця молодіжного хакатону Олеся Рупа.

Решта команд впродовж місяця доопрацюють власні проекти із тренерами та отримають від організаторів повне або часткове фінансування ідей активізації громадської участі у своїх громадах.

IMG_0437 (Copy)
IMG_0437 (Copy)

IMG_0430 (Copy)
IMG_0430 (Copy)

IMG_0428 (Copy)
IMG_0428 (Copy)

IMG_0215 (Copy)
IMG_0215 (Copy)

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео