Урожайність кукурудзи на Тернопільщині цьогоріч оцінюватимуть на Чемпіонаті (відео)

MVI_6760.00_00_43_19.Still001

Понад 100 гібридів кукурудзи могли оглянути учасники 3-го Форуму аграрних інновацій «Нове зернятко» - Настасів-2018. Серед них в основну представлені такі компанії як Monsanto, Limagrain, Syngenta та КВС.

- Ми підбираємо високоврожайні гібриди, оскільки неодноразово вже в нашому господарстві проводяться Чемпіонат цукрового буряка та кукурудзи. І після чемпіонату ми проводимо глибокий аналіз даних гібридів по врожайності і, відповідно, найкращі впроваджуємо у виробництво, - каже Андрій Кулян, головний агроном-технолог  компанії «Агропродсервіс».

Попри не надто сприятливу весну компанія очікує на високу врожайність.

- Зараз ріст кукурудзи пішов дуже стрімко і погода сприяє. Але цього року весна була трохи складна і практично в квітні опадів не було, лише після 20 травня ситуація значно покращилася, - розповідає Андрій Кулян, головний агроном-технолог компанії «Агропродсервіс»

Загалом, як розповідають спеціалісти, на зменшення урожайності кукурудзи, як й інших сільськогосподарських культур, впливають несприятливі фактори зовнішнього середовища.

- Урожайність кукурудзи залежить від гібриду, системи удобрення, якості посіву, ну і від самої технології захисту рослин, - каже регіональний представник «Агроскоп Інтернешнл» в Тернопільській області Олег Панасевич.

Понад 6 тисяч гектарів посівних площ компанії «Агропродсервіс» займає кукурудза.

Відео: Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео