Оксана Бучко

Жителів сіл Тернопільщини просять припинити створювати стихійні сміттєзвалища

maxresdefault

Заходи щодо належного утримання полігону побутових відходів поблизу с. Малашівці затвердили на засіданні виконкому 27 червня. Мова йде про дегазацію полігону, забезпечення належного стану прилеглих ділянок, дотримання усіх протирадіаційних вимог та впорядкування шляхів по дорозі до сміттєзвалища.

Територія поблизу сміттєзвалища потерпає від недбалості мешканців прилеглих сіл, зауважив заступник мера Владислав Стемковський.

– Важливо упорядкувати стихійні сміттєзвалища по дорозі до полігону, – додав він. – На жаль, мешканці навколишніх населених пунктів часто не довозять сміття до  полігону, а скидають його по дорозі. Ми нагадуємо, що приймаємо сміття без обмежень, тому непотрібно заповнювати ним дороги.

До слова, нещодавно в міському управлінні ЖКГ мова йшла про заборону вивезення сміття в Малашівці з інших сіл. Як зазначали, туди доречно дозволити вивіз сміття лише Тернополю і селам, які увійдуть в Тернопільську ОТГ. Також жителям сіл цієї ОТГ обіцяють Картку тернополянина та інші переваги.

Нагадаємо, сусідні села не хотіли вступати в Тернопільську ОТГ. Про поділ області та проблемні моменти створення Тернопільської ОТГ «Терен» писав ТУТ.

Про те, як вирішують проблему збору побутового сміття у сусідньому місті читайте ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео