Оксана Бучко

Тернополяни мають ТОП-9 місць для пошуку мовного партнера

161101131359_english_640x360_thinkstock_nocredit

Ні для кого не секрет, що найкраща практика іноземної мови – спілкування з носіями мови. І якщо у місті не на кожному кроці можна знайти таких партнерів для бесід, то тернополянам варто перейти у режим онлайну. Василь Хащовий на studway.com.ua пропонує огляд 9 популярних безкоштовних сайтів для спілкування англійською мовою.

Conversation Exchange

Тут можна знайти друзів для переписки англійською мовою. А ще – відшукати багато неординарних навчальних матеріалів, до прикладу, у рубриці «вивчення мови за допомогою жартів». А для постановки вимова є рубрика «вивчення американського варіанту вимови».

The Mixxer

Сайт для пошуку друга, а також для пропозицій своїх послуг вчителя.

Italki

 «Родзинка» цього сервісу полягає у тому, що учень у той же час є і вчителем. Все, що необхідно зробити – знайти собі друга, який бездоганно володіє англійською мовою і мріє вивчати українську, російську або іншу мову, яку ти знаєш. Все просто.

Easy Language Exchange

На цій платформі буде дуже легко знайти співрозмовника, адже кількість членів Easy Language Exchange – близько 100 тисяч. А окрім спілкування, на сайті є корисні блоги, які допомагатимуть покращити мовні навички. Навіть є блог «Як побороти сором’язливість і почати розмовляти англійською», який буде ідеальним для не надто комунікабельних людей. А ще учасники можуть спілкуватись усі разом – на форумі сайту.

WeSpeke

Ця платформа об’єднала 170 країн світу. Усе завдяки структурі сайту, який спрямований на розвиток дружніх стосунків між учасниками.  Адже на WeSpeke можна розповісти про себе – про інтереси, про рівень англійської. А також залишити побажання щодо віку, країну та рідної мови співрозмовника. Тоді для учасника індивідуально формують список можливих співрозмовників.

My language exchange

Тут все працює за стандартною схемою, яку ми вже встигли описати вище: «вчишся сам – навчи й інших». Тобто застосовується обмін знань. Також тут можна знайти безліч інших цікавих занять: різні словникові ігри, відвідування онлайн-бібліотеки, а також онлайн-листування з друзями. За додаткову плату ти можеш стати «золотим членом» спільноти і обрати собі ідеального співрозмовника.

Omegle

Сервіс спрямований тільки на англомовну аудиторію. Ти можеш випадково обрати собі співрозмовника або ввести певні додаткові параметри, наприклад, своє хобі, і вуаля – ти вже маєш список людей, які мають спільні з тобою інтереси. Спілкуватися можна за допомогою тексту або відеоповідомлень.

InterPals

З першого погляду може здатися, що це якийсь міжнародний сайт знайомств, але це не так. Насправді люди реєструються тут, щоб вивчати різні мови або навіть подорожувати разом. Тут можна знайти представників більшості країн світу (160-ти, якщо бути точним), найбільшу кількість яких становлять англомовні громадяни.

LingQ

Однак у неї є певний «недолік». Користувач може безкоштовно отримати доступ до уроків, до 20-ти вчителів, а також до тестів для перевірки засвоєного. Але щоб отримати доступ до словника, мобільних додатків, а також необмеженої кількості вчителів, потрібно заплатити від 10 до 39 доларів на місяць.

Також тернополяни можуть використати мобільні додатки:

HiNative, де можна поставити будь-яке запитання справжнім носіям мови: «Як пишеться те чи інше слово?», «У чому різниця між двома цими словами?» та інше. Ще завдяки цьому додатку ти також можеш навчати іноземців розмовляти українською мовою.

HelloTalk, де обирають мову, яку бажаєш вивчати, і учасникам знайдуть викладача, з яким можна спокійно переписуватися і ставити йому різні запитання. Додаток також має багато цікавих фішок. Наприклад, можна спокійно прослухати текст набраного або отриманого повідомлення.

Tandem – додаток, який проаналізує твої дані й надасть список контактів, які допоможуть тобі розвинути свої мовні навички.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео